Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkan adayı Halil Furat, 3 Haziran 2012 Pazar günü yapılacak olan il kongresi öncesi CHP Alaplı İlçe Teşkilatını ziyaret ederek destek istedi.

CHP Zonguldak İl Başkan adayı Halil Furat, 3 Haziran 2012 Pazar günü yapılacak olan il kongresi öncesinde CHP Alaplı İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette partililere önemli mesajlar veren Furat, öncelikli hedeflerinin CHP İl Örgütü olarak tüm ilçe ve belde teşkilatları ile birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu söyledi. CHP'yi tekrar Zonguldak'ta iktidara taşımak için aday olduğunu belirten Furat, "Bizler il başkanlığı yoluna genel başkanımız, iki milletvekilimiz, dört ilçemiz, altı belediye başkanımızla birlikte çıktık. Biz her şeyden önce CHP Zonguldak İl Teşkilatı'nda demokrasinin işlemesini istiyoruz. CHP'de çok aday çıkabilir. Her çıkan adaya saygı duymak gerekir. Adaylarında partinin bir değerleri olduğunu bildiğimizden saygı duyuyoruz. Hedefimiz son zamanlarda kaybolan birlik ve beraberli tekrar tahsis etmek.  Birlik ve beraberlik içinde olmamamızın sıkıntısını en çok Alaplı ilçemiz yaşadı. CHP'yi Zonguldak'ta daha büyüterek iktidara taşımak başlıca hedeflerimiz başındadır. Bunu başarabilmek için kadın kollarımızı ve gençlik kollarımızı yeniden yapılandıracağız. Bunlarla yola devam etmeliyiz. Ben bu partinin iki dönem gençlik kollarında çalıştım. İki dönem ilçe yönetiminde, iki dönemde il yönetiminde çalıştım. Biz partimizi köylere ve beldelere taşınması için çok uğraştık. Fakat buna bir türlü gerçekleştiremedik. Yeni yönetimde bunları yapmadı. 13 aydan beri CHP Zonguldak İl Teşkilatı'nın gençlik kolları yok, kadın kolları yaklaşık altı ay önce görevden alındı. Kısaca CHP Zonguldak'ta var olmayla yok olma noktasına getirilmiştir. Biz yeniden partimizi milletvekillerimizle, ilçe örgütlerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. Onun için sizden destek istiyoruz dedi. 3 Haziran 2012 Pazar günü yapılacak olan il kongresi öncesi CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk'ün kendisini ve ekibini desteklediğini ifade eden Furat şunları söyledi:
"Bizim iki milletvekilimiz var. İki milletvekilimizin de bir birine üstünlüğü yoktur. Ali İhsan Köktürk de, Prof. Dr. Mehmet Haberal da bizim değerimiz, milletvekilimizdir. Prof. Dr. Mehmet Haberal ceza evinde olduğundan onun elçileri olarak çocuklarıyla istişare içindeyiz. Her iki milletvekilimizde bizim için eş değerdedirler. Milletvekili Haberal'ın çocukları seçim sürecinde Zonguldak'ın farklı ilçelerinde çalıştılar. Bu seçim çalışmalarından edindikleri izlenim ile 'Biz seçim çalışmalarında kimin çalışıp çalışmadığını gördük. Bu yüzden çalışan ekibin yanında oluyoruz' diyerek bize destek olacaklarını belirttiler. Gerçekten de 85 bin olan oyumuzu hep beraber çok çalışarak 147 bine çıkarttık. Ayrıca Prof. Dr. Mehmet Haberal hocamız annesinin cenazesi için geldiğinde 'Benim Zonguldak'a minnet borcum var. Bizler Zonguldak'a bir hastane yapacağız. Ama hastanemiz yapılana kadar benim mevcut hastanemi Zonguldaklı hastalarımız ücretsiz kullanacak. İstediği gidip tedavisini olacak, kesinlikle ücret talep edilmeyecek' diyerek Zonguldak'a olan sevgisini, saygısını ortaya koymuştur. İl başkanlığına seçildiği takdirde birçok tabuyu yıkıp yeni uygulamalara geçeceklerini belirten Furat sözlerini şöyle sürdürdü:
 CHP Zonguldak İl Teşkilatı olarak parti içi eğitime önem vereceğiz. Belde, ilçe ve köylerde genişletilmiş toplantılar yapacağız. Geçmişte basın yoluyla çok kavgalar yaşandı. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Çünkü sorunları genişletilmiş toplantılarda iç içe tartışıp çözmenin yollarını bulacağız. Bu zamana kadar il başkanları ilçelere gidip belediye meclisi toplantılarına katılmamış, onların sorunlarına ortak olmamış, oturduğu yerden beri il, belde başkanlarını ve partisini idare etmiştir. Bizim dönemim böyle olamayacak. Ayda ya da iki ayda bir defa teşkilatlarımızı yönetim kurulu arkadaşlarımızla yerinde ziyaret edeceğiz. Belediye başkanlarımızı, ilçe ve belde başkanlarımızın sorunlarını yerinde görerek çözüm bulmaya çalışacağız. Bunlar heves ve heyecanla olur. Onlarda bu heyecan yoksa bizlerde var. Ben 15 yaşımdan beri bu heyecanı yaşıyorum. Gençliğimde ağaçlara bayrak asarken de yaşadım, il ve ilçe yönetimlerindeyken de yaşadım. Halada yaşıyorum. Bizler temelden aşağıdan yukarıya doğru yükselerek geldik. Ben zamanımın ve maddiyatımın yüzde 75'ni partime seve seve harcıyorum. Partimi de siyaseti de çok seviyorum. Bir tane oy fazla nasıl alınacaksa bunun hesabını hep beraber yapacağız, hep beraber bunun peşine düşeceğiz. CHP'de yerel ve genel seçimlerde aday belirlemesinde bugüne kadar hep sıkıntıların yaşandığını kaydeden Furat sözlerine şöyle devam etti:
"Zonguldak'ta altı ilçe var. Bu altı ilçe bir araya geleceğiz yerel seçimlerde, üye bazında seçim yaparak mı, temayül yoklamasıyla mı? Nasıl uygun yapılması gerekiyorsa, genel merkezinde aksine bir kararı yoksa hep beraber oturup karar alacağız. Ama bütün temennimiz parti içi demokrasinsin işlemesidir. Parti içi demokrasi işlerse hiç kavga kırgınlık olmaz. Sizler istediğinizi yaparsınız, bizlerde istediğimizi alırız. Parti içi demokrasinin çalışmaması demek adaletsizlik ve adalet olmaması demektir. Sizin istediklerinizin aksine iki kişinin dudağının arasından çıkan kararlar kalıcı oluyor. Bu zinciri kırmak için öncelikle parti içi demokrasiyi oturtmamız gerekmektedir.  Bir kere oturduğumuz yerden partiyi yönetmeyeceğiz. 19 mahallesi, 110-120 bin nüfusu olan Zonguldak CHP'de binlerce kadın olması gerekirken bizim partimizde 100 kadın var. İşte biz bunların sayısını binlere çıkartmak için hemen çalışmalara başlayacağız. Kadın Kollarımıza bir araç temin edeceğiz. O araç ile il, ilçe ve beldelerimize gidip gelebilecekler. Bu aracıda en kısa zamanda temin edeceğiz. Bize şu veya bucu diyebilirler ama son genel seçimlerdeki çalışmalarımızı takdir eden Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ailesi 'siz seçimi kazanın sonrada, Zonguldak'ta bin metrekare bir yer gösterin, size 6-7 katlı parti binası ve içinde kültür salonu, toplantı salonu her şeyi olan bir hizmet binası yapalım. Partinin önüne de tam donanımlı bir otobüsü çekelim, biz bunları yaparken sizlerden bir kuruş para istemeyeceğiz. Zonguldak bize sahip çıktı, bizde Zonguldak'a sahip çıkacağız' dediler. Bu bizi son derece memnun ve mutlu etmiştir. Bu hizmetleri zamanında birileri istemedi ama biz istiyoruz.
Siyasette ileriye dönük hedeflerinin olduğunu belirten Furat, "Siyasette ileriye dönük hedeflerim vardı. Hedefi olmayan asla gitmek istediği yere ulaşamaz. Teşkilatlarımızın ortak kararıyla il başkanı olmam teklifi geldiğinde Zonguldak'a hizmet edebilme aşkımdan dolayı kabul ettim. 15 yaşımdan beri partim için çalışıp, il başkanlığına kendimi hazırladığımı düşünüyorum. Ülkemizde ve ilimizdeki kronikleşmiş sorunların hepsini üstesinden gelebilecek örgütleriyle, ilçeleriyle, beldeleriyle yeni bir il yapılanmasını gerçekleştireceğiz. Şu andan itibaren arkadaşlarımız çalışmalarını yapmaya başladır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 'yeni bir Cumhuriyet Halk Partisi' diyor, bizde 'Zonguldak'ta yeni yönetimle yeni bir CHP' diyerek bu oluşuma destek vereceğiz dedi. CHP Zonguldak İl Teşkilatı olarak yapacak çok işleri olduğunu vurgulayan Furat sözlerini şöyle tamamladı:
"Eksiklerimiz çok, bunları gidermek için büyük bir mücadele vereceğiz. Partimizin Zonguldak'ta birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Kırgınlılıkları, dargınlıkları, parti içindeki ayrışmaların hepsinin önüne geçmek adına büyük bir mücadele vereceğiz. Hiçbir ilçenin bir birinden farkı yoktur, hepsi bizim için olmazsa olmazdır.  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak'a özel bir bakış açısı var, ilimize gelişiyle verdiği değer ortadadır. Beş defa Zonguldak'a gelerek ilimize ne kadar çok değer verdiğini bizzat göstermiştir. Bizlerde CHP yakışır yeni bir il yönetimi anlayışı ile Zonguldak'a değer katacağız,  belediyeler ve il genel bazında CHP'yi birinci parti yaparak iktidar olacağız dedi.
CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin de, ilçe teşkilatı ve 33 il delegesiyle birlikten İl Başkan Adayı Halil Furat'ın yanında olduğunu söyledi. Tekin, Alaplı İlçe Teşkilatı olarak ve 33 il delegesiyle birlikte yola çıkma kararı aldık. İl Kongresinde Halil Furat'a oy vererek destek olacağız. Açık olarak Halil Furat'ı destekliyoruz. Zonguldak'ta CHP'nin yeniden güçlü ve başarılı olması için Halil Furat gibi il başkanlarına ihtiyacı vardır. Yıllardır bu eksikliği yaşıyoruz diye konuştu.