CHP Kilimli İl Genel Meclis Üyeliğine aday adayı olan ve etkili seçim çalışması yürüten Sevcan Özelli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na mektup yazdı:

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kilimli İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı olan Sevcan Özelli, İl Genel Meclisi listelerinin açıklanmasının ve aday gösterilmemesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazdı. “Parti binalarından çıkıp da halkın arasına girmeyen bazı örgüt yöneticileri, oturdukları yerlerden çeşitli ayak oyunlarıyla, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi için aday belirliyorlar. Adaylar tamamen ikili çıkar ilişkileri ile içki masalarında, başta İl Başkanı olmak üzere diğer yöneticiler tarafından belirlenmiştir” diyen Özelli’nin mektubu şu şekilde:

 

“SORUNLARI TESPİT ETMEYE

ÇALIŞAN TEK ADAY ADAYIYIM”

“Sayın Genel Başkanım; Siz partiyi yönetirken, parti kurullarıyla birlikte, örgüt yöneticilerinin uyması gereken politika ve ilkeleri belirleyip kamuoyuna da açıklıyorsunuz. Bu ilkelerden biride, parti içi görevlerde ve seçimlerde, gençlere ve kadınlara belli kotaların ayrılmasıdır. Ben de bu ilkeye dayanarak, partimizin genç ve kadın bir üyesi olarak, 30 Mart’taki seçimlerde, Zonguldak ili Kilimli ilçesinden, İl Genel Meclisi üyeliği için aday adayı oldum. İnanın Kilimli’nin belde ve köylerini gezen ve halkın sorunlarını tespit etmeye çalışan tek aday adayıyım. Bu güne kadar Zonguldak ilinden hiçbir yönetici Zonguldak genelinde hiçbir köyleri gezmemiştir. Ancak genç ve kadın olarak, söz konusu ilke çerçevesinde, il ve ilçe yöneticilerinden yeterli desteği alamadığımı belirtmeliyim. İl ve ilçe örgütlerimizde, diğer partilerde olduğu gibi, ne yazık ki erkek egemen bir anlayış hâkimdir. Parti binalarından çıkıp da halkın arasına girmeyen bazı örgüt yöneticileri, oturdukları yerlerden çeşitli ayak oyunlarıyla, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi için aday belirliyorlar. Tabii bu durumda da gençlere ve kadınlara fırsat verilmiyor, sahip çıkılmıyor. Bu gün itibarı ile İl Genel Meclisi listeleri belli olmuş olup içerisinde seçilebilecek sırada bir tane genç veya kadın yoktur. Bizler yeri geldi bayrak astık, yeri geldi broşür dağıttık.

 

"LİSTELERDE YER ALAMADIK"

Örgütün bütün çalışmalarında yer almamıza rağmen çıkar menfaatlerinin içinde yer almadığımı için listelerde olamadık. Adaylar tamamen ikili çıkar ilişkileri ile içki masalarında, başta İl Başkanı olmak üzere diğer yöneticiler tarafından belirlenmiştir. Aday olabilmek için bilhassa kadınların böyle ortamlara girmesi mi gerekiyor? Ayrıca daha önce Zonguldak’ta parti içi eğitim düzenlenmiş ve eğitime katılmayanların aday olamayacağı belirtilmiş olmasına rağmen, eğitime katılmayan bazı kişiler aday olarak gösterilmiştir. Yerel medyadan Şafak Gazetesi yazarı Sayın Ali Cinal bile 16 Şubat2014 tarihli yazısında, ‘CHP İl Genel Meclisi’nde de sancılı. Merkez İlçe’yi sürükleyecek isim yok. Kozlu ve Kilimli’de entrikalar dönüyor. Yöneticiler ayrı, belediye başkan adayları ayrı telden çalıyor. Herkes kafasına göre takılıyor’ diyor. Oturduğu yerden aday belirleyen bu örgüt yöneticileri, Zonguldak’ta CHP’nin başarısız olmasına neden olacaktır. Seçimde başarı elde edilemez ise ne olacaktır? Benim gibi yıllardır en zor dönemlerde partinin başarılı olması için mücadele eden gençlerin, kadınların emeklerine ve sonuçta bu milletin geleceğine yazık değil mi? Dolayısıyla bunları hatırlatmak ve tedbir alınmasını istemek CHP üyesi genç bir kadın olarak görevim olsa gerektir. Konuyu saygılarımla dikkatinize sunarım”