Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, 1 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi öğrencilerin stresten uzak durmalarını istedi. Azar, Kdz.Ereğli Kaymakamlığında sınav ile ilgili yaptığı açıklamasında şu önerilerde bulundu.

KİMLİK BELGESİ VE PASAPORT ŞARTI
YGS 1 Nisan 2012 Pazar günü tek oturumda yapılacaktır. Sınav sabah saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecektir. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için en geç saat 09.00'da binanın kapısında hazır bulunmalarını önermekteyiz. Sınava giderken yanınızda mutlaka TC kimlik no yazılı olan kimlik belgeleri, pasaportlarını ve sınav giriş belgesini bulundurmaları gerekmektedir. Sınavdan bir gece önce her zamanki saatlerinde uyumaları ve o gün kendilerini aşırı yoracak aktivitelerden kaçınmalarını öneriyoruz.
KEYİFLENDİRİCİ AKTİVİTELERDE BULUNUN
Günlük rutinlerini bozmayın ancak kendilerini keyiflendirici aktivitelerde bulunmalıdırlar. Sınav sabahı 07.30 kalkmaları ve genel hazırlıklarını yapmaları, patates kızartması gibi yağlı besinlerin olmadığı ekmek, peynir, meyve suyu ve açık çay reçel yumurta gibi besinlerden oluşan kendilerine rahatsızlık yaratmayacak düzeyde uygun bir kahvaltı yapmaları tavsiye ediyoruz.
Bir gece önceden hazırladıkları belgelerini kontrol edip üzerinde kendilerini rahatsız etmeyecek rahat ve uygun kıyafetler giymelerini öneriyoruz. Sınav giriş belgelerinin, altında yazan tüm kuralları okumalarını ve bu kurallara uygun bir şey varsa bunu düzeltmelerini tavsiye ediyoruz. Sınava giderken zihinlerini boşaltmalarını rahat olmalarını ve sınavla ilgili felaket senaryoları üretmemelerini öneriyoruz. Sınavdan bir saat veya 45 dakika önce sınavın yapılacağı okulun kapısındaki hazır bulunmaları gerekmektedir dedi.