Alaplı Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ercan Acar, öğretmen lisesinde öğrenim gören öğrencilerin, öğretmenlik mesleğine yönlendirilmelerine yönelik çalışmalara katkıda bulunmak için Uygulamalı izleme etkinlikleri Programı kapsamında Merkez İlköğretim okulunda uygulamaya başladıklarını söyledi.
Uygulamanın başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu belirten Acar, Öğrencilerimiz öğretmen arkadaşlarımızın derslerini izliyorlar. Bu uygulama ile amacımız öğrencilerimize öğretmenlik mesleğini sevdirmek, mesleğe olan ilgi ve alakalarını artırmaktır. Örneğin, Öğretmen adayı öğrencilerimiz,  ilköğretim okulundaki matematik dersine girerek öğretmenler derse nasıl hazırlanıyorlar,  öğretmenlere neye göre hazırlık yapıyorlar, günlük ve yıllık planı neye göre tutuyor, öğretmen sınıf içinde bir problemle karşılaştığında o sınıfa karşı hakimiyetini nasıl sağlıyor, yada öğretmen arkadaşımız teneffüste neler yapıyor, nöbetçi olduğunda neler yapıyor, sınavlara nasıl hazırlanıyor gibi konuları gözlemliyorlar. Amacımız öğrencilere öğretmenlik mesleğini sevdirmek. Bu programa başlamadan önce bir kendi içimizde 11. Sınıflar arasında bir mini anket yapmıştık. Kaç kişi öğretmen olmak istiyor diye bir soru sorduğumuzda 56 öğrencilerden 16 öğrenci öğretmen olmak istediğini söylemişti. Uygulamaları izleme etkinlikleri programı sonrasında tekrar öğrencilerimize sorduğumuzda 56 öğrenciden 45 tanesi öğretmen olmak istediğini belirtti. Buda uygulamanın gerçekten de başarılı olduğunu gösteriyor. Bu esnada Alaplı Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Tekin ve öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize göstermiş oldukları sıcak ve samimi davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum Onların bu sıcak ve samimi davranışları öğrencilerimizin öğretmenlik mesleğine olan bakışlarını değiştirmiştir dedi.
Alaplı Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Tekin, öğrencilere öğretmenliği sevdirme babında yararlı olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek Öğretmen adayı öğrencilerimiz okula girer girmez kendilerini öğretmen gibi hissetmeleri bizi son derece sevindiriyor. Kutsal öğretmenlik mesleğini sevdirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz okula girer girmez öğretmenlik havasına giriyorlar adeta öğretmen oluveriyorlar.  Büyümüşlerde daha sonra küçülmüşler gibiler. Öğretmen adayı öğrencilerimiz gerçektende çok başarılı ve çok bilgili mükemmel öğrenciler. Geleceğin ilim ve irfan öğreticilerini bu kadar güzel yetiştirdikleri için başta okul müdürleri Ercan Acar ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Öğretmen adayı öğrencilerimiz hem çok başarılılar hem de öğretmenlik mesleğine çok hevesliler. Buda bizleri çok mutlu ediyor diye konuştu.
Alaplı Merkez İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Rabia İzmirlioğlu da öğretmen adayı öğrencilerin çok başarılı olduklarını söyledi.
Derslere girdiklerinde normal bir öğretmen edasıyla tavır ve duruş sergilediklerini belirten İzmirlioğlu, geleceğin öğretmenlerinin Alaplı'dan çıkacağına inandığını belirtti.  Alaplı Anadolu Öğretmen Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Kübra Ören, Öğretmenlik mesleğinin uygulamalı gerçek görüntüsünü görebilmek için ilköğretim okuluna geldiklerini söyledi.
Ören ben öğretmen olmak için öğretmen lisesini tercih ettim. Kutsal öğretmenlik mesleğini çok seviyorum. İlköğretim okulundaki öğretmen büyüklerimizde bizlere çok yardımcı oldular. Onları sayesinde mesleği çok daha fazla sevmeye başladım. Derslerin anlatımında bizlere söz hakkı vererek öz güven kazanmamıza yardımcı oldular. Öğrenci kardeşlerimin içinde bana abla, öğretmeni, hocam diyenler var. Koridorlarda dolaşırken bizlere saygı gösteriyorlar. Bizler şu anda aday öğretmen olarak saygı görüyorsak öğretmen olduğumuzda daha güzel ve başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bu şansı yakaladığım için çok mutluyum. Eskiden öğretmen olmak istiyordum ama şimdi iki, üç hatta dört defa öğretmen olmak istiyorum. Bizlere bu imkanı tanıyan herkese çok teşekkür ediyorum diye konuştu. Alaplı merkez İlköğretim Okulu öğrencilerinden Beyza Toprak, öğretmen adayı öğrencilerin öğretmenlerden farklı olmadıklarını belirterek, Öğretmen adayı büyüklerimizin öğretmenlerden hiç farkı yok. Öğretmen edasıyla bizlere yaklaştılar. Bu gün dersi bize onlar anlattılar. Ama bir öğretmen anlatıyormuş gibi anlattılar. Çok güzel bir hafta yaşıyoruz. Öğretmen adayı büyüklerimizin okulumuza geldikleri günden bu yana okulumuzun havası değişti. Çok memnunuz ve çok mutluyuz. İnşallah bu uygulama devam eder dedi.