AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, cesareti ve yüreği olan herkesin belediye başkanlığına aday adayı olabileceğini söyledi.

Yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili olarak hükümetin çalışmaları devam ederken konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, aday adaylığı için belli bir sürecin olduğunu belirterek, "Kendine güvenen, yüreği ve cesareti olan herkes her yere aday adayı olabilir. Aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımıza sen olma deme lüksümüz yoktur. Tahminen 2013 yılı sonbaharında yapılması düşünülen yerel seçimlerde takvim üç beş ay önce başlar. Aday adayı olmak isteyenler kamu kuruluşundaysa istifa etmeleri gerekecek. Sonuçta tüm aday adaylarından sonra tek bir aday ortaya çıkacaktır" dedi.
Yaşanacak sürecin çok uzun olacağına işaret eden Çaturoğlu, Bu süreçler yaşanacak. Bundan dolayı kendine güvenen kişilerin aday adayı olması ya da ortaya çıkması normaldir. Saygı ile karşılarız. Aday olacak mısın diye bana da sorular soruyorlar. Bu sorunun cevabını vermeme daha çok zaman var, şimdiden bir şey söylemek zor. Zaman geldiğinde müspet veya menfi karar verilir diye düşünüyorum. Ama şu anda herhangi bir karar vermiş değilim diye konuştu.