1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri’ne aday olarak katılacakların listesi 18 Eylül Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

 

5 milletvekilinin seçileceği Zonguldak’ta şu an milletvekili görevini sürdürenlerin yeniden aday olup olmayacaklarının da açıklanacağı saatlere az bir süre kala, kulisler hareketlendi. 7 Haziran 2015’de yapılan seçimlerde, Zonguldak’ta birinci parti CHP olmuştu. AKP’nin büyük oy kaybı ile hem birinci parti olmayı hem de 1 milletvekilliğini MHP’ye kaptırması da, Prof. Dr. Ercan Candan’ın liste dışı kalmasına yorumlanmıştı. Karadeniz Bölgesi’nde sadece Zonguldak’ta birinci parti olamayan AKP’nin, 1 Kasım adayları açıklanmasıyla seçim tahminleri netleşebilecek. AKP'nin  Milletvekili sıralamasının seçim sonuçlarını belirleyecek en önemli faktör olduğu yönündeki tartışmalar halen daha gündemin birinci maddesini oluşturuyor. Özcan Ulupınar'ın da seçim şansının Ercan Candan'ın listede olmasına bağlı olduğu yönündeki görüşlerin genel merkeze iletildiği öne sürülüyor.

Bu arada CHP ve MHP Milletvekili sıralamalarında herhangi bir değişiklik beklenmediği bildiriliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir TV programında açık  açık eğilim yoklaması veya ön seçim ile listelerde yer alanların liste dışı kalmayacağını ilan etmesi dikkatleri kontenjan adaylarının durumuna çevirdi. CHP’de listede değişim olmayacağına dönük emin kaynaklardan gelen bilgiler aynen devam ediyor.

MHP’de ise eski Bakan Zeki Çakan’ın adaylığı kesin. Çakan’ın MHP’ye kazandırdığı büyük oy oranının AKP ve CHP kırgınlarından geldiği yönündeki iddiaların ne kadar gerçek olduğu ise 1 Kasım seçim sonuçları ile ortaya çıkacak.