ADD Kdz. Ereğli Şubesi Yönetim Kurulu, 12 Haziran 2007 tarihinde başlayan Ergenekon davasının karar günü olan 13 Aralık 2012 tarihli duruşmaya katılmak için Silivri'de olacaklarını belirttiler.

Siyasi davaya seyirci kalmayacaklarını belirten ADD yönetimi herkesi Silivri'ye davet ederek gerçek ve açık tanıklığa beklediklerini ifade ettiler.

Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Ümraniye'de bir gecekonduda gömülü el bombaları bulunduğu ihbarıyla 12 Haziran 2007 tarihinde başlayan, basın ve kamuoyunda Ergenekon davası adıyla anılan dava dosyasında, edinilen bilgilere göre karar aşamasına gelinmiş ve 13 Aralık 2012 tarihli celsede duruşma savcısının esas hakkında mütalaasını okuyacağı öğrenilmiştir. Başından beri ceza hukukunun ve insan haklarının ayaklar altına alındığı, hukuk dışılığın temel olduğu, dinlenen ve daha sonra ne idüğü, soyları sopları ve işlediği suçların gazetelerde tefrika edildiği gizli tanıkların dinlendiği, davada başvurulan bilirkişiler tarafından saptandığı gibi uydurma ve montaj CD'lerin havalarda uçuştuğu, kamuoyunda yaygın olarak sanal kanıtların, karara esas alınacağı yönünde düşünceler oluştuğu, hatta okunacak esas hakkındaki mütalaanın dahi dosyadaki kanıtlara aykırı düştüğü davanın, karar günü, başta Atatürkçü Düşünce Derneği olmak üzere ülke genelindeki demokratik kitle örgütlerinin Silivri'de buluşacakları hepimiz tarafından bilinmektedir. Başından bu yana hukuksuzluklarla yürüyen bu siyasi davaya uzaktan seyirci kalmayacağız. 13 Aralık 2012 saat 08.30'da Silivri'de olacağız. Tüm yurttaşlarımızı Silivri'ye, gerçek ve açık tanıklığa bekliyoruz.