Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi olağan kongresinin ardından çalışmalarını sürdüren Yusuf Arslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri İlçeye bağlı Danışmantli Köyüne giderek 66 öğrencinin Eğitim-Öğretim gördüğü Danışmantli İlkokulunu ziyaret etti.

İstanbul’dan "Farkındalık Projesi" kapsamında yoksul öğrencilere gelen bot ve montları teslim eden Arslan ve beraberindekiler, ADD Ereğli Şubesi olarak öğrencilere kırtasiye ve okuma kitabı desteğinde bulundular.

Arslan burada gazetecilere yaptığı açıklamada; “Okulumuzu ziyaret edip yerinde görmek istedik, bununla birlikte okuldaki eksiklikleri ve "İstanbul Farkındalık" yaratma projesi kapsamında, İstanbul’dan öğrencilerimiz için gelen bot ve montları arkadaşlarımız ile birlikte teslim ettik. Bizlerde ADD Ereğli Şubesi olarak yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte; kitap, kırtasiye ve okuma kitabı desteğinde bulunduk. Bunun yanında 23 Nisan’a kadar yetiştirmek istediğimiz Atatürk Kütüphanesi projesi var, bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Okulun Atatürk büstünün kaidesi ve oradaki yazı ile Atatürk Köşesindeki eksikleri üyelerimiz ile birlikte tamamlamaya çalışıyoruz. Gönüldaşlarımızdan ve üyelerimizden okulumuza ve derneğimize sahip çıkmalarını istiyoruz. Bizler köylere daha çok ağırlık verdiğimizde köy okullarındaki eğitim kalitesini ve çıtasını yükselteceğimize daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Kdz.Ereğli Belediye Başkanımızdan okulumuz için bir basketbol potası rica ettik, sağ olsunlar bizi kırmadılar, 23 Nisan’a kadar yetiştireceklerini düşünüyoruz. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu ve Genel Yönetim Kurulu Eski Üyesi Emin Semih Özkök’te yer aldı.