Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesinin 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Genel Maden İşçileri Sendika salonunda gerçekleştirilen genel kurula, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Osman Yayla, Baro Başkanı Kerem Ertem, ZKÜ eski Rektörü Bektaş Açıkgöz, Belediye İş Sendikası Başkanı Tahsin Atayan ve ADD üyeleri katıldı.

Genel kurulda, divan oluşumunun andından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra ADD Zonguldak Şube Başkanı Av. Sabri Yavuzyılmaz yaptığı konuşmada, “Ülkemizin çok kötü günlerden geçtiği bir dönemde genel kurulumuzu yapıyoruz. İnsanların işsizlik, açlık, yoksulluk ve yolsuzluklarla boğuşurken geleceğe güvenle bakmanın ne kadar zor olduğunu takdir edersiniz. Yüzü gülen insanların mutluluk içinde yaşadığı, huzur, güvenin ve barışın egemen olduğu bir toplum yapısının özlemini çektiğimizi belirtmek isteriz. Nüfusun yarısının yoksulluk sınırının altında, 10 milyondan fazla insanın yeşil kartlı, milyonlarca insanın açlık sınırında olduğu bir ülkede yaşadığımızı unutmamalıyız. Gidişin çok kötü olduğu ortadadır. Duyduğumuz, yaşadığımız ve gördüğümüz tüm olumsuzluklara rağmen içinde yaşadığımız bu topluma karşı sorumluluklarımızın bulunduğunu hiçbir zaman unutamayız. Tüm olumsuzluklara karşı birlikte, geri adım atmadan tam bağımsızlıkçı, antiemperyalist Kemalist düşünceyi savunma mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdürmeliyiz” dedi.
Oylama sonucu, Şükran Karahasan, Temel Kıral, Osman Bekaroğlu, Bülent Apaydın, Ömer Kırca, Sevinç Atik, Zekeriya Genç yönetim kurulun seçildi