Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Kdz. Ereğli Şube Başkanı Semih Özkök yazılı bir açıklama yaparak Ankara'da katıldığı 'Cumhuriyet'e Saygı Gecesi' ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.
Özkök'ün yazılı açıklaması aynen şöyle:

Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Emin Semih ÖZKÖK ve eşi Cumhuriyet Kadınları Derneği Karadeniz Ereğli Şube Sekreteri Öznur ÖZKÖK, Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şube Başkanımız Sayın Şükran KARAHASAN  ve Atatürkçü Düşünce Derneği Devrek Şube Başkanımız Bayram CURA ile birlikte 10 Aralık  2011 günü Saat 19,30 da Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından, Ankara Devlet  Konuk Evinde düzenlenen Cumhuriyet'e saygı gecesine katılmıştır.
Geceye katılan konuklar arasında 10. Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet SEZER ve eşi Sayın Semra SEZER, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Sabih KANADOĞLU, Eski HSYK Başkanı ve ADD Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU, Sözcü  gazetesi Başyazarı Sayın Emin ÇÖLAŞAN, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı Sayın Bekir COŞKUN  bulunmaktadır.

Ereğli Şube Başkanımız bu konuklarla da zaman zaman bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmuştur.

Öte Yandan ADD Van Şube Başkanımız Sayın Murat YİĞİT te ilçemizden  Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından gönderilen yardımlar konusunda teşekkürlerini  Öznur  ÖZKÖK'e bildirerek CKD Ereğli Şube Başkanı Sayın Çağlayan ÖZTÜRK'e iletilmesini rica etmiştir.
Gece de Cumhuriyet devrimi uğrunda yaşamlarından edilen Cumhuriyet'e can verenler adlı sunu Sayın Tevfik KIZGINKAYA tarafından seslendirildi , Modacı Yıldırım MAYRUK tarafından Atatürk giysileri defilesi icra edildi , Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından Zeybek gösterisi sunuldu , Sanatçı Faruk DEMİR  tarafından Halk Müziği ezgileri sunuldu.

11 Aralık 2011 günü Ankara Batıkent'te bulunan Ahmet Taner KIŞLALI  Kültür Merkezinde Atatürkçü Düşünce Derneği Küçük Kurultayı yapılmış, Genel Yönetim Kurulu , Denetim Kurulu , Disiplin Kurulu ve Bilim Kurulu Üyeleri ile Şube Başkan ve Başkan Yardımcılarının katılımı ile gerçekleşen küçük kurultay da dernek iç işleyişi ile ilgili görüş alışverişi ve çözüm düzenlemeleri tartışılmış.
Saat 10.30 da başlayan küçük kurultay sonuç bildirgesi hazırlanarak saat 17.00 de sona ermiştir.'