Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Kdz. Ereğli Şubesinin olağan  kongresi Formenler Derneği lokalinde 25 Aralık 2011 pazar günü saat 13.00'de yapıldı.

Kdz. Ereğli Şube Başkanı Semih Özkök'ün açılış konuşmasının ardından divan seçimine geçildi. Şubenin eski başkanlarından Murat Timurcan divan başkanlığına, Kamuran Ayyıldız ile Devrim Alkan da yazmanlığa seçildiler. Kongreye katılan Zonguldak Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci konuk olarak yaptığı konuşmada, Atatürkçü Düşünce Derneği ile sendikaları arasında herhangi bir ideolojik farklılık olmadığını dile getirdi. Çalışma raporunu şube başkanı Semih Özkök okudu ve görevleri sürecinde kendilerine her türlü katkıda bulunanlara teşekkür etti. Özkök, 'Atatürkçü Düşünce ile birlikte anılan ve bu uğurda canlarını hiçe sayan cumhuriyet devrimi şehitlerinin anma günlerinde, karşı devrimcilerin karşısında inatla dikilerek eylemlerin odağında yerimizi aldık. Şimdi ise görevlerini tamamlamış bir ekibin veda zamanı. Ne delmiş şair ayrılıklarda sevdaya dahil. Bizimde ayrılığımız Atatürkçülük sevdamıza dahil edilecektir. Tıpkı bugüne dek görev almayan, bugün görev alacak olan ya da bundan sonra göreve gelecek olanların bekledikleri gibi' sözleriyle konuşmasını tamamladı.


Daha sonra seçimlere geçildi ve Önder Öner beş kişilik bir ekiple göreve hazır olduklarını, yedi kişiden oluşacak diğer iki kişiyi de kongreye üyelerinin önermesini istedi. Seçimler sonucunda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Önder Öner, Yaşar Torlakoğlu, Fehmi Karaarslan, Hayrettin Çıdık, Özlem Kölemenoğlu, Ercan Kapucu ve Şenay İşeri. Yönetim kuruluna seçilenler önümüzdeki günlerde toplanarak kendi aralarında görev dağılımı yapacaklar. Kongrede açık açık göreve talip olduğunu ifade eden Önder Öner'in şube başkanlığına getirilmesi bekleniyor.

Üst kurul üyeliklerine ise; Semih Özkök, Murat Timurcan, Kamuran Ayyıldız ve Akın Çamcı seçildi.