Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şube Yönetimi yaptığı yazılı açıklama ile Sivas katliamına değindi. Belleklerimize kazınmış olan bu olayın sayısız dersler içerdiğini vurgulayan Yönetim açıklamada şu görüşlere yer verdi:
"Yeryüzünde egemenliklerini sürdürmek isteyen karanlık güçler, her dönemde, böl-yönet politikasından yararlanmışlardır. Böl-Yönet politikasının en çok istismar edilen konulardan birisi mezhep ayrılıkları olmuştur.
Bundan 16 yıl önce Sivas'ta sergilenen vahşet, bu tür emellerin nelere mal olacağını gösteren çok acı bir olaydır. Tüm boyutlarıyla belleklerimize kazınmış olan bu olay, üzerinde önemle düşünmemizi gereken sayısız dersler içermektedir.Ancak, unutmamamız gerekir ki kardeşlik ve birlik inancı üzerine kurulmuş olan geleneksel Anadolu felsefesiyle ve onun üzerine temellenen Atatürk milliyetçiliğiyle bilinçleri yoğrulmuş bulunan temiz yürekli halkımızın bu tür tertip ve niyetleri er geç boşa çıkaracağından kuşkumuz yoktur.Bu inançla, Sivas'ta 16 yıl önce kışkırtılmış bir hainler topluluğunun alçakça saldırısı sonucunda kaybettiğimiz değerlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz."