Bölücü eşkiya PKK'nın şehit ettiği askerlerin acısı ülkemizin her noktasında toplumun canını yaklamaya devam ederken, Karadeniz Ereğli'de de Gökçeler Beldesi'nde Hakkari'de şehit düşen askerimizin cenaze töreni yapılacak 21 Haziran 2010 tarihinde.

           Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şubesi teröre karşı toplumsal bir duruşun işareti olarak "Bayrak as" kampanyası başlattı. Şube Başkanı Semih Özkök yazılı açıklamasında kamuoyuna şu sözlerle çağrı yaptı:

 

Ülkemizde uzun yıllardır acısını çekmekte olduğumuz  ve son günlerde tırmanan kör terör 11 vatan evladını aramızdan söküp almıştır.

 

Şehitlerimize tanrıdan rahmet diliyor, şehit cenaze törenlerinin son olmasını bekliyoruz.

 

Ancak bu dileklerimiz çok kez tekrarlanmasına karşın bir türlü son olamadığını da acı ile gözlemekte ve izlemekteyiz.

 

Biz Atatürkçü Düşünce Derneği olarak dünya uluslarına rehber olmuş   yaygın bir deyim olan “Mustafa Kemal gibi düşünmek” zorundayız.

 

Bu nedenle sessiz ama, yüksek etkili, demokratik toplum yapımıza uygun ve Türk ulusunun vakarına yakışır tepkiler ile dosta düşmana ders vermeli ve yetkilileri uyararak onları göreve davet etmeliyiz.

 

İşte bu nedenle Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi olarak  tüm Karadeniz Ereğli’lileri evlerine işyerlerine araçlarına nizami ve temiz Türk Bayrakları asmaya davet ediyoruz.

 

Ve istiyoruz ki aynı  anda tüm ilçede en çok bayrak asılan bir yerleşim yeri  olarak dünya tarihine geçelim.

 

Haydi Ereğli’liler, sarılın bayraklarınıza , gözyaşına , evlat acısına , çatışmaya, teröre, savaşa son vermek için bir solukta biz olalım.

 

Hattı müdafa yoktur sathı müdafa vardır, ve o satıh bütün vatandır diye , vatanın bir ucundan öbür ucuna vararak şehit düşüp ,toprağı vatan yapan tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı , gazilerimize şifa dilerken ,görevdeki yiğitlerimizi de alınlarından öperek yurt savunmasında başarılar diliyoruz.