Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından kaynaşma ve dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

Çınardibi Kafe de düzenlenen kaynaşma ve dayanışma kahvaltısına ADD Alaplı Şube Başkanı ve Alaplı Belediye Meclis üyesi Saliha Şanlı, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve derneğe yeni katılan üyeler katıldı.
Kahvaltıda konuşan ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, dernek üyelerine yönelik kaynaşma ve dayanışma kahvaltısı düzenlendiklerini söyledi.
Amaçlarının üyelerden aldıkları güçle daha güzel projeler üretmek olduğunu belirten Sanlı, şunları söyledi: İstedik ki üyelerimizle, dostlarımızla birlikte olalım. Onlardan aldığımız güçle, enerjiyle daha güzel projeler üretelim. 'Benim geçek mirasım akıl ve bilimdir' diyen bir önderin öğretisinde bilimsellik önde gelen bir niteliktir. Hepimiz Atatürk ve Atatürkçülük konularında bebeklik yıllarından beri çok şeyler duyduk, çok şeyler öğrendik. Herkes bir şeyler söyledi. Herkesi Atatürkçü bildik. Gördük ki Atatürk'ü tanıyanlar pek de fazla değilmiş, Nazım Hikmet'in bu ünlü mısralarında sarışın bir kurda benzettiği Mustafa Kemal Atatürk 'ün Kocatepe'de Büyük Taarruz'un başlama emrini verdiği andır Türk milleti yalnız ülkemizin düşmanlardan kurtarılması için değil ,çağdaş ,laik,ve uygar bir devletin kurulması için de Atatürk'e tam destek verdi. Atatürk, milletten aldığı güçle Türkiye'ye çağ atlattı ve ülkemizi, dünyanın en uygar ülkelerinin düzeyine ulaşmasının yolunu açtı.Türkiye Cumhuriyeti bağımsız devlet-bağımsız ulus ilkesi üzerine kuruldu.Kurtuluş Savaşı'nın her evresinde bağımsızlık vurgulanmıştır.Lozan antlaşması ise bağımsızlığın büyük çabalarla kazanılmasının ilanıdır. 89 yıl sonra ülkemiz dış güçlerin politik güdümünde, küresel pazar ekonomisine bağımlı durumdadır. Cumhuriyetimiz ulusal birlik ve bütünlük ilkesi üzerine kurulmuş, her türlü ayrımcılığın üstünde kalınmaya özen gösterilmiştir. 89 yıl sonra ülkemiz etnik köken ayrımcılığı ile parçalanma yoluna sokulmuş, dindar olan ve olmayan ayrımcılığı ile de ulusal birliğimiz, bütünlüğümüz farklı bir tehditle karşı karşıya kalmıştır. 1923 yılında laiklik temel bir ilke olarak kabul edilmiş ,ülke yönetiminde ve insanların yaşam biçimlerinde din kurallarının egemen olmaması temel alınmıştır. 89 yıl sonra, laiklik dinsizlikle eşanlamlı sayılmıştır. Eğitimin din etkisinin dışında, bilim odaklı olması demek olan laik eğitim temel kural olarak uygulanmış, kız erkek ayrımı kaldırılmıştır. 89 yıl sonra laik eğitim4+4+4 sistemiyle ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Atatürk Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerinden nasıl ayrı bir yola girildiği, başka temellerin atılmaya çalışıldığı görülmektedir. Biz Atatürk'e ve onun devrimlerine yürekten inanan yurtseverler olarak diyoruz ki, başaramayacaksınız, büyük kurtarıcı Atatürk'ün eserlerini yürekten benimsemiş, vazgeçilmez bir yaşam biçimi haline getirmiş olan on milyonlarca yurttaşımız size geçit vermeyecek. Büyük Atatürk, Atatürkçü Düşünce Derneği, senin eşsiz devrimlerinin ebediyen yaşaması ve Türkiye'nin senin gösterdiğin yolda, demokrasi ve barış içinde ilerlemesi için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.


Konuşmaların ardından dernekte görev alan ve emeği geçenlere teşekkür plaketi verilirken, yeni olan üyelere de rozetleri takıldı.