Alaplı Yamanlar Otelde düzenlenen çay'a ADD Yönetimi, Anneler Derneği, ADD üyeleri katıldı.
Eğitime destek çay'ında konuşan ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, Bütün insanlar eşit şartlarda dünyaya gelmiyor. Maddi olanaksızlıklar yüzünden eğitimine devam edemeyen nice gençlerimiz var. Bu gibi sosyal etkinliklerle bir grup gencimize burs desteği sağlıyoruz. Katkılarınız ile bu gençlerimizin eğitimlerine destek oluyorsunuz. Arkadaşlarımızın sizlere takdim edecekleri Atatürk rozetleri ile rozete ve şans numarasına sahip olacaksınız.
Çekiliş ürünlerimizin çoğunu Cumhuriyetin aydın yüzü gönüllü kadınlarımız hazırlamışlardır. Kurtuluş savaşımız, vatanın özgürlüğü için ölüme koşan Şerife bacılar, kara Fatmalar, 'Yumruğum yüreğim kadar, yüreğimde memleketim kadar cesur ve büyük, gün bugündür' diye haykıran Nene Hatunlar ile kazanılmıştır.
Türk kadını erkeği ile cephede omuz omuza savaşmış, cephe gerisinde kağnısıyla cephane taşımış, askere yiyecek ve giyecek hazırlamışlardır. Kuva-i Milliye ruhuna dayalı bu büyük mücadele Mondros ve Serv'i tarihin karanlığa fırlatmış, Misak-ı Milli hudutları içinde yepyeni çağdaş bir Türk devleti kurmuştur. Büyük Önder'in liderliğinde yürütülen bu mücadelenin gerçek temeli , Onun şu sözleri ile Nutukta yer almıştır.
'Temel ilke Türk ulusu'nun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasıdır.
Bu ancak tam bağımsız olmakla sağlanabilir. Türk Ulus'unun onuru ve yetenekleri çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir ulus tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Öyleyse ya istiklal Ya Ölüm',Kurtuluş savaşı başarı ile noktalanmış 29 Ekim 1923 de Cumhuriyet ilan edilmiştir.
Bu Cumhuriyet ilan edilinceye kadar saltanatla, hilafetle, emperyalist ve faşist devletlerle, mandacılarla şeriat özlemcileriyle, işbirlikçileriyle savaşmış ve yolunu laik, sosyal hukuk devleti nitelikleriyle döşemiş ve çizmiştir. Mustafa Kemal Atatürk Türk kadının Milli Mücadeleye verdiği hizmetleri çok takdir etmiş kadının ikinci sınıf vatandaş olma durumundan kurtarmanın zorunlu olduğu sonucuna varmıştır.
Atatürkçü Düşünce sistemi kendisini, ulusuna ve dünyaya kanıtlamış değerler bütünüdür. Mücadelesini her türlü çağ dışı anlayışlara karşı yapmıştır. Atatürk Cumhuriyetine karşı akım ve adımlara karşı düşün savaşı yapmak her ulusun görevidir dedi
Konuşmaların ardından canlı müzik eşliğinde katılımcılar doyasıya eğlendi. Eğitime destek çay'ın da çeşitli hediye çekilişleri gerçekleştirilirken davetlilere yemek ikramında bulunuldu.