30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili olarak bir çağrıda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) Kdz. Ereğli Şube Başkanı Önder Öner, hem gündüz yapılacak törenlere ve hem de akşamki fener alayına üyelerini davet etti.
Öner'in üyelerine sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile yaptığı çağrı şöyle:  30 Ağustos 2012 Perşembe günü Kdz.Ereğli ADD Şubesi olarak, ilçemizde yapılacak Zafer Bayramı kutlamalarında olacağız.
Üyelerimizle saat 09:30 - 10:00 arası Kutay Pastanesi önünde buluşacağız, ellerimizde karanfillerle Tören Geçişine katılıp, ardından hep birlikte Atatürk Anıtı'na yürüyüp, karanfillerimizi Atamız'a sunacağız.
Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Türk Milletinin...kurtuluşunu gerçekleştiren Şanlı Ordumuz ile Atamız'a olan sevgimizi, saygımızı, şükranımızı sunacağız. Akşam saat 21:00'de Bağlık Karakolu önünden başlayacak Fener Alayı'nda da büyük bayrağımızı açarak coşku ile yer alacağız.
Dünya tarihinde eşi benzeri olmayan Kurtuluş Savaşı Destanımıza adanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayıp, bu bayramlara olan bağlılığımızı, sahiplenmemizi göstereceğiz.
Tüm Atatürkçüleri, yurtseverleri, çağdaş ve demokratik Cumhuriyetten yana olanları katılmaya davet ediyoruz.