Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çaycuma Şubesi, geçen yıl "Deliler ve Yasaklar" adlı oyunuyla izleyiciden büyük beğeni alan İstanbul Rağmen Tiyatrosu'nun bu defa "Aşk Grevi" adlı oyununu izleyiciyle buluşturuyor. Senaryosunu Savaş Aykılıç'ın yazdığı "Aşk Grevi" adlı oyunu, 9 kişilik oyuncu kadrosu sahneleyecek.
ADD Çaycuma Şube Başkanı Bayram Cura, yaptığı açıklamada, 21 Aralık 2010 Salı günü saat 19.30'da Belediye Sineması'nda sahnelenecek oyun için biletlerin ADD Çaycuma Şubesi'nden temin edilebileceğini söyledi. Başkan Cura, aynı gün gündüz saatlerinde de ilköğretim ilk kademe öğrencilerine "Beyaz Diş Ülkesi" adlı oyun üç seans sahneleneceğini belirterek, "Derneğimiz her yıl tiyatro severleri kaliteli oyunlarla buluşturmaya devam ediyor.
Geçen yıl İstanbul Rağmen Tiyatrosu'nun büyükler için 'Deliler ve Yasaklar' adlı oyunuyla küçükler için 'Arkadaşım Bilgisayar' adlı eğitici çocuk oyununu tiyatroseverlerin izlemesini sağlamıştı. Bu yılda yine aynı tiyatro grubunun 2500 yıl önce yazılmış olan 'Lysistrata' adlı oyunun, yazar Savaş Aykılıç tarafından günümüze uyarlanmış hali 'Aşk Grevi' adlı oyunu tiyatroseverlerin izlemesini sağlayacaktır.
Oyun Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden tiplemelerin canlandırılacağı, Anadolu'nun ata erkil değil, ana erkil bir toplum olmasını ve barışın dünyaya buradan yayılacağını anlatmaktadır.
Sanatseverlerin severek izleyeceklerini umuyorum. Ayrıca aynı gün gündüz saatlerinde ilköğretim ilk kademe öğrencilerine eğitim amaçlı 'Beyaz Diş Ülkesi' adlı çocuk oyununu yine aynı grup sahneleyecek. Bu yıl merkez okullarının dışında köy ilköğretim okullarına da ulaştık. Oyunlara büyük ilgi olacağından eminiz. Şimdi-den sanatseverlere iyi seyirler" dedi.