Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alaplı Şubesi'nce ilçesinde ilköğretim okulu öğrencileri ve yetişkinlere yönelik tiyatro etkinliği düzenlendi.
ADD Alaplı Şubesi tarafından düzenlenen İstanbul Rağmen Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği, Bülent Kavas'ın yazdığı, yönetmenliğini Cüneyt Gürbüz'ün yaptığı Beyaz Diş Ülkesi ve Aşk Grevi adlı oyun Alaplı'da sahnelendi. İlk olarak gündüz programında ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Beyaz Diş Ülkesi adlı oyun büyük beğeni kazanırken, öğrencilerin yoğun katılımı ile izlenen tiyatro etkinliğine salonun dar olması nedeni ile birçok okul katılamadı. Tiyatro etkinliğine katılmayan okullar için ek seans gerçekleştirilirken, tiyatroya yoğun ilgi ise sevindirdi. Akşam programında ise yetişkinlere yönelik Aşk Grevi adlı tiyatro oyunu  sahnelendi. Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen Tiyatro etkinliğine Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Güner, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı. Tiyatro etkinliği öncesinde bir konuşma yapan ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, “Tiyatro toplum kültürünün aynasıdır. Birbirlerine karşı sorumlu olan insanların oluşturduğu toplumlar uygar toplumlardır. Dayanışması olmayan, birbirine karşı sorumluluğunu bilmeyen insanlar toplum değil, bir yığındır. Toplum kültürünün gelişmesini sağlayan gizli güçlerden biride tiyatrodur. TV ekranlarındaki pembe diziler, bilgisayar bağımlılığı bizleri gerçek sanattan tiyatrodan uzaklaştırdı. Seyircisi azalan tiyatrolar bundan çok etkilendi. Toplumsal yaşamı hiçbir zaman sanattan bağımsız düşünemeyiz. Sanata, sanatçılarımıza vermek, Alaplı halkımızı, çocuklarımızı bir kültür etkinliği ile buluşturmak istedik. Bu programı düzenledik. Bu sanatsal etkinliği düzenlememizde yardımlarını esirgemeyen başta ilçe kaymakamımız Aydın Memük'e, Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu'na ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Salonun yetersiz olması dolayısıyla ilköğretim okullarına yönelik düzenledikleri tiyatro etkinliklerine birçok okulun katılamadığını belirten Sanlı, “Görüyoruz ki bir sanatsal etkinliği düzenlemek yetmiyor. O etkinliğin sunulacağı mekanda çok önemli, salonumuzun yetersiz olmasından dolayı bir çok öğrencimiz oyunu izlemeden geri dönmek zorunda kaldı. Kalanlar ise yoğun kalabalığın içinde oyunu zor izledi. Mülki amirimize, belediye başkanımıza, esnafımıza duyarlı olan herkese sesleniyorum. Alaplı'yı bir kültür merkezine kavuşturalım. Bu bir sitem değil, bir ihtiyacın dile getirilmesidir” diye konuştu.