Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şubesi tarafından ilçede ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerine destek sağlamak amacıyla Eğitim'e Destek Yemeği ve Kermesi düzenlendi.
Alaplı Çay Bahçesi tesislerinde düzenlenen yemek ve kermes'e Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun eşi Dilek Çimenoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, CHP Alaplı ilçe Kadın Kolları Başkanı Hasibe Sotka, Türk Anneler Derneği Alaplı Şube Başkanı Mehtap Yaman, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Yemekte konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, amaçlarının ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerinde destek sağlamak olduğunu söyledi.
Dernek olarak düzenledikleri etkinliklerden elde ettikleri gelirlerle öğrencilere burs imkanı sunduklarını daha çok öğrenciye burs vermek amacıyla etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirten Sanlı, şöyle konuştu: ” Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şubesi olarak düzenlediğimiz yemeğimizin amacı, zor şartlar altında eğitimine devam eden çocuklarımıza katkı sağlamaktır.
Bu amaçla bir grup öncü kadın arkadaşımız çok kısa zamanda hazırladıkları ürünleri sergilediler. Onlar uygarlığın, sanatın, özgürlüğün, insan sevgisinin ve üretkenliğin emekçi öncüleridir. Kendilerine huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum. Kurtuluş savaşımız vatanın özgürlüğü için ölüme koşan, Şerife bacılar, Kara Fatmalar, Nene Hatunlar, erkeği ile cephede omuz omuza savaşmış, cephe gerisinde kağnısıyla cephane taşmış, askere yiyecek hazırlamış olan Türk kadınlarının mücadelesiyle kazanılmıştır.
Atatürk, Türk kadının milli mücadeleye verdiği hizmetleri çok takdir etmiş ve kadınların ikinci sınıf vatandaş konumundan kurtarmanın zorunlu olduğu sonucuna varmış ve bu anlamda 1924 yılında kız çocuklarına eğitimin kapılarını açmıştır.
Ayrıca Türk Medeni Kanunu ile birçok hakları vermiş ve en sonunda seçme ve seçilme hakkının tanınmasını sağlamıştır.”