Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde yaşayan Yunus Emre Ataman (22) ile evlilik hazırlıkları yapan Alman Joann Luis Efselmann (22), Müslüman olmak için Ereğli Alaplı İlçe Müftülüğüne başvuruda bulundu. Müftülükteki ihtida töreni, müftü Aydın Bostancı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İslam hakkında bilgi vermesiyle başladı. Daha sonra kelimeişehadet getiren Joann Luis Efselmann, Müslüman olup "Zuhal" adını aldı.

Bostancı'nın ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim, temel İslam bilgileri kitabı ve başörtüsü armağan ettiği Efselmann, çocukluktan bu yana tanıdığı Yunus Emre Ataman ile evlilik kararı almaları sonrası Müslüman olmak istediğini söyledi.

- "Türkiye'yi seviyorum"

Müslüman akrabalarının bulunduğunu kendisinin de Müslüman olmak için karar verdiğini anlatan Efselmann, "Yunus Emre ile çocukluğumuz beraber geçti. Aynı okullarda okuduk. Arkadaşlığımız aşka dönüştü ve evlenmeye karar verdik. Ben, kendim Müslüman olmaya karar verdim ve Müslüman olduğum için de çok mutluyum. İbadetlerimi de yerine getirmeye çalışacağım. Türkiye'yi seviyorum" dedi.

Arıkan da, yakın bir zamanda dünya evine girmeye hazırlandığı, "Zuhal" ismini alan Efselmann'ın uzun zamandır Müslüman olmak istediğini kendisine söylediğine değinerek, "Ben kendisine hiçbir telkinde bulunmadım. Kendi isteğiyle Müslüman olmaya karar verdi. Çok mutluyuz" ifadelerine yer verdi.