AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve İl Genel Meclis üyeleri 52 köy muhtarı ile bir araya geldi. Yavuz, bir restaurantta düzenlenen toplantı da, ilçe köylerinin 3 ana sorunu olduğunu bunları öncelikli sıraya göre 2018 yılı yatırım programı içinde aldıklarını söyledi.

Bütçeden Alaplı'ya ayrılan parayı 52 köyümüze adil bir şekilde dağıtmaya özen gösterdiklerini ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"4 yıldır ilçe başkanlığı yapıyorum. Bu 4 yılda gördüğüm Devlet millet işbirliği ile köylerimizde çok güzel çalışmalar yapıldı. Özel İdare Müdürlüğünden malzeme temin ettik. Köylülerimiz de bunun işçiliğini yaptı.Köylü -Devlet işbirliğinin en güzel örneklerini köylerimizde gördük. Devletimizin bize ayırdığı bütçeyi 52 köyümüze adil bir şekilde dağıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hastane konusunda muhtarlarımızdan çok fazla soru geldi. Yeni bir hastane binası için ihalesi yapılarak Sağlık Bakanlığına iletildi.50 yataklı 8 branş doktorunu olacağı yeni hastanenin bu yıl içinde temelini atacağız. Muhtarlarımızdan gelen en çok şikayetlerin başında yol sorunu geliyor.3 tane ana yolumuz var. Öncelikli olarak Alaplı-Mollabey ve Gümeli Karayolunu bu yıl sıcak asfalt yapmak istiyoruz. Sorunu kalıcı çözüm bulmak istiyoruz. Bir diğer sorun ise çevre, bununla ilgi köylerimizin çöpleri toplanıyor. Kanalizasyon sorunu olan köylerimiz var bu sorunları bu yıl içinde çözüme kavuşturacağız."

Konuşmaların ardından muhtarlar taleplerini iletti.