Zonguldak il Tarım Müdürlüğü “Gıda Denetimleri Devam Ediyor” dedi.  Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen gıda denetimlerine  yoğun biçimde devam edilmekte olduğunu bildiren müdürlük, “Bu kapsamda 2018 yılı için şimdiye kadar 6200 işletme denetlenmiş, 575 numune alınmış, yaklaşık 200 şikayet sonuçlandırılmıştır.” Bilgisini verdi.

Açıklamanın devamı şöyle:

Nisan 2018 döneminde İlimizde hazır yemek hizmeti veren firmalardan alınan bir numunede Türk Gıda Kodeksine aykırı sonuç çıkması üzerine gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Ayrıca ilgili Kurumlar bilgilendirilerek risk teşkil eden durumların önüne geçilmesi için önlemler alınmıştır. Yaşanan olumsuzluk ile ilgili İlimiz genelinde aynı hafta 48 numune daha alınmış ve bu numunelere ek olarak Müdürlüğümüz tarafından son 6 ay içerisinde et tür tayini analizleri için alınan numunelerin bütün sonuçlarının mevzuata uygun olduğu tespit edilmiştir.

Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması için Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen denetimler hız kesmeden devam edecektir.