Kdz. Ereğli Kadın Platformu Sözcüsü Duygu Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 Haziran tarihinde, boşanmak istediği eşi A.Ö'nün Ereğli Adliyesi çıkışında otomobili ile çarparak ağır yaraladığı Y.Ö'nün tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Aydın, uzaklaştırma ve tedbir kararı olmasına rağmen A.Ö'nün eşi Y.Ö'nün çalıştığı kuruma rahatlıkla girdiğini aynı gün ise kiraladığı araçla adliye çıkışında çarparak ağır yaraladığını, hakkında yakalama kararı çıkartılan A.Ö'nün emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldığını anlatan Aydın, "Birçok suçtan sabıkalı ve tutuklu olan A.Ö. ceza evinden sağlık sorunu nedeniyle infaz ertelemek kararıyla Mayıs ayında tedavi amaçlı 6 aylığına çıkarılmıştır. Şuan Y.Ö'nün can güvenliği yoktur. Arkadaşımıza 7 gün 24 saat koruma verilmemiştir" dedi.

Adaletin sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"Artık yeter, öldürülmek istemiyoruz. Güvenlik güçlerini ve yetkili makamları görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Kağıt üstünde kalması muhtemel yasalar değil acil önlemler istiyoruz. Arkadaşımız Y.Ö'ye koruma talep ediyoruz. Gerekli tedbirler alınmalıdır. Bir kadının daha gözümüzün önünde katledilmesine izin vermeyeceğiz. Suçlu gerekli cezayı alana kadar davanın takipçisiyiz"

Bir süre slogan atan kadınlar olaysız bir şekilde dağıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)