AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğli'de yapılması hedeflenen Adliye Binası ile ilgili açıklamada bulundu.

Süreci yakından takip ettiklerini söyleyen Candan, Adliye Binasının ilk yapılan ihalesinde ihaleye katılan firmaların itirazı üzerine uzun bir zaman askıda kalan ve sonunda iptal edildiğini belirterek, Bunun üzerin yeniden ihaleye çıkılmış ve ihaleyi Haluk Erdem İnşaat 8 milyon 259 bin TL muayyen bedelle kazanmıştır dedi.

Firma ile 15 Şubat tarihinde sözleşme imzalanmasının hedeflendiğini belirten Candan yaptığı açıklamasında şunları söyledi: Yasal süre içinde ihaleyle ilgili bir itiraz yapılmamış olup, ilgili firmanın dosyası incelenmiş, vize işlemleri için ilgili daireye gönderilmiştir. Vize işlemlerinin bitirilmesinin ardından muhtemelen Şubat ayının 15'inden sonra ilgili firmayla sözleşme imzalanacak ve yer teslimi gerçekleştirilecektir. Sözleşmede işin bitimi yer tesliminden sonra 500 gündür. Her safhasında olduğu gibi inşaat safhasında da takibimiz devam edecek, inşaatın en kısa sürede tamamlanması sağlanacaktır. Ereğlimiz için hayırlı olmasını diler bilgilerinize sunarım.