Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gençlik buluşmaları kapsamında Kdz. Ereğli Müftülüğü İmam Hatipleri İsmet Bölükbaşı, Ömer Ak, Celal Karabacak ve Halil Üstünyer tarafından beşincisi organize edilen program gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Çevre köylerden katılan imam hatipler, Cariyeli cami imam hatibi Sadık Urfa, Topçalı cami imam hatibi Şakir Hancı, Yanlızçam cami imam hatibi Öztekin Kayabaşı, cami imam hatibi Sefa Koç gençlerle hasbihal ettiler. Kdz. Ereğli Müftülüğü  5. Gençlik buluşmaları programı Kur’an tilavetiyle başladı.

Kdz. Ereğli Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Şen, "İlk defa bu kadar genç cemaate hitap etmenin heyecanını yaşıyorum" diyerek başladığı konuşmasında, gençlere altın değerinde nasihatlerde bulundu.

 

"ÖMRÜNÜ NEREDE TÜKETTİN?"

Şen konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Gençlik buluşmalarını organize eden başta ismet bölükbaşı hocamıza ve çevre köylerimizin camii imam hatipleri arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aylık düzenlenen gençlik buluşmalarına ve haftalık düzenlenen çay sohbetlerine katılan gençlerimize de Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Kdz.Ereğli Müftülüğümüz adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kıyamet gününde kula beş şey sorulmadan mahşer yerinden adım atmasına izin verilmez. Ömrünü nerede tükettin? Gençliğini nerede çürüttün? Malını nereden kazandın? Nereye sarf ettin? Öğrendiklerinle ne kadar amel ettin?. Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk emri 'oku' dur, okuyun. Biz müslüman gençlik olarak okuyacağız. Kulaktan duyma bilgilerle islamı yaşayamayız. İslamı peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa s.a.v in bizlere bıraktığı Kur’an-ı Kerim ve peygamberimizin sünnetinden öğrenerek yaşayacağız. Diyanet işleri Başkanlığı yayınlarımızı takip edebilirsiniz. Din adına basılmış bir sürü yanlış bilgilerle dolu kitaplar var. Ve bu kitaplar ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bu kitaplardan bir kısmıda adnan oktar denilen şahsa ait.

 

"ADNAN OKTAR DENİLEN ŞAHIŞ HARUN YAHYA'DIR!.."

Televizyonlarda dini istismar eden bazı kanallar var. İnsanlarımızı yanlış yönlendiren hoca görünümlü insanlar var. Bunlar dinimize zarar vermek için ortaya çıkan ajanlardır. Biz dinimizi bu şekilde yanlış bilgilerle dolu kaynaklardan değil Kur’an ve sünnet ışığında camilerimizde ilim meclislerimizde öğrenmeliyiz"

Program yapılan dua ve ikramlarla  son buldu.