Kdz. Ereğli Sağlık Grup Başkanı ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Yüksel Tuncer, 2012 yılını değerlendirdi. İlçenin merkezi ve köyleri ile birlikte yaklaşık 210 bin nüfusa hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Tuncer, hizmet kalitesinin ise her geçen gün yükseldiğini kaydetti. 2012 yılında 120 bin hastaya hizmet verdiklerini belirten Tuncer, Bilindiği gibi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz 2009 yılı Mayıs ayında hizmete açıldı. O yıllarda günde ortalama 250 civarında hastaya bakıyorduk. 2012 yılında ise günde ortalama 550 ile 600 hasta ünitemize başvurmaktadır. 2012 yılında 120 bin 366 hastaya hizmet verdik. Bunların 24 bin 62 tanesine dolgu, 4 bin 267 kanal, 7 bin 855 diş taşı temizliği, 5 bin 136 hareketli protez, 19 bin 505 adet sabit protez olarak olmak üzere hastalarımıza hizmet verdik dedi.
İlçedeki okullarda florjel uygulaması kapsamında çalışmalar yaptıklarını kaydeden Tuncer, İlçemizdeki okullardaki çocuklarımıza yönelik çalışmalar yapmaktayız. Bu anlamda 2 bin 352 çocuğumuza florjel uygulaması yaptık. Buna ilaveten her okula gidip, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine yönelik her iki ayda bir florjel uygulaması yapmaktayız. Bunun yanı sıra koruyucu hekimlik kapsamında fissür sealent uygulaması dediğimiz çocukların kalıcı altı yaş dişleri üzerine asit sürerek, bir bant, bont şekilde kaygan ve dişin çürümesini engelleyici bir madde ile kapatarak çocuklarını süt dişlerini korumaktayız. Aynı zamanda ünitemizde 2011 yılının sonunda başlayan ve 2012 yılında da hızla devam eden implant uygulamamız vardır. Şu ana kadar 134 hastamıza implant uygulaması yapıldı diye konuştu.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezindeki hekim ve personel sayısında artış yaşandığını ifade eden Tuncer, şunları söyledi: Bu arada merkezimizde 19 olan hekim sayımız 23'e çıkmıştır. Emekli olacak bir hekimimiz var. Bu ay itibariyle kadro açıldı ve yeni bir hekimin gelme durumu var. Personel sayımızda bu oranda artmaktadır. Şu anda yaklaşık 76 personelle ağız diş sağlığı merkezimiz 178 bin Kdz. Ereğli ve 45 bin Alaplı olmak üzere yaklaşık 220 bin kişiye hizmet vermektedir. Hizmetimizi hem etkili, verimli ve kaliteli bir şekilde sunmaya çalışıyoruz. Burada amacımız hastalarımızı memnun etmek, işin kalitesini yükseltmek ve yeni teknolojilerin son imkanlarını kullanarak hastalarımıza hizmet vermek istiyoruz. Bu arada yeni ünite aldık. Bu ünitelerde teknolojiye uygun güzel ve en iyi malzemeleri donatarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Hijyen konusunda çok hassas davranıyoruz. 2013 yılında da çalışmalarımızı arttırarak, kalitesini yükselterek en iyi hizmeti sunmak çalışmalarımıza devam edeceğiz