Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, bir günde bakılan hasta sayısıyla rekor seviyeye ulaştı. 20 yıldan beri Zonguldak halkına hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, 25 dentist ile günde ortalama 750 hastaya bakılıyor.
HASTA SAYISI 750'YE ULAŞTI
Hizmette kaliteyi her geçen gün arttırdıklarını ifade eden Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Emre Erbaycu, sterilizasyon konusunda oldukça duyarlı olduklarını kaydetti. Erbaycu, Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet binası, 1988 yılında temeli atılmış ve 1993 yılında SSK Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmete açılmıştır. 18 Şubat 2005 tarihinde SSK'dan 5283 sayılı yasa gereği Sağlık Bakanlığı'na devir olmuş olup SGK İl Müdürlüğü'nün ilk 3 katında hizmet vermeye devam ediyoruz. Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde sağlık hizmetlerinin sunumunda hizmetin kalitesinin üstünlüğü ve yönetim olarak şeffaflık temel ilkelerimizdir. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşımındaki bütün engellerin kaldırılması ve kaliteli bir hizmet sunumu için gerekli bütün önlemlerin alınması vizyonumuzun bir parçasıdır. 2000 yılında günde 200 hasta müracaatı varken, bu sayı 750'ye ulaştı. 25 dentist ile hizmet veriyoruz. Hizmette kalite çıtasını her geçen gün arttırıyoruz. En çok övündüğümüz, gurur duyduğumuz konular, vermiş olduğumuz hizmet ve sterilizasyon. Kullanılan aletler kusursuz bir şekilde steril edilmektedir. Hastalarımız müracaat ettikten sonra tercih ettikleri hekim tarafından bütün işlemler yapılıyor ve başka bir kliniğe sevk edilmiyor. Merkezimizde sadece ilgili üniversitelere ortodonti sevki yapılıyor, Bütçe Uygulama Talimatı ve Sağlık Uygulama Tebliği'nin ilgili maddeleri gereği yasal süreler için de (protez, tedavi, kanal tedavisi gibi) işlemler bitirilmekte ve dışarıya sevk yapılmıyor dedi.
TAM KADRO HİZMET VERİYORUZ
Artan hasta müracaatları nedeniyle yeni bir hizmet binasının yapılmasının gündeme geldiğini dile getiren Başhekim Erbaycu, 69 Ambarları'na yapılması planlanan binanın yapım aşamasına geldiğini belirtti. Daha büyük ve modern bir binanın yapılmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Erbaycu, yeni binaya taşındıkları takdirde kendi ameliyathanelerinde tedavileri yapacaklarını belirtti. Erbaycu şöyle konuştu;
Hasta müracaatlarının artması, yeni bir hizmet binasının yapılmasını gündeme getirdi. Kurumlararası iş birliği ile 69 Ambarları'na yapılması planlanan bina yapım aşamasına geldi. 1-2 güne kadar inşaatın başlamasını bekliyoruz. Daha büyük ve modern binamızın yapılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Şu an mevcut binamızda tam kadro hizmet veriyoruz. Merkezimiz sadece ile değil, bölgeye de hizmet veriyor. Genel anestezi altında diş tedavilerimizi Rüzgarlımeşe'deki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapıyoruz. Yeni binamıza taşınırsak, kendi ameliyathanemizde bu tedavileri yapacağız. Başhekim Erbaycu, eğitim çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, 14 Nisan 2012 Cumartesi günü saat 13.00'de Zonguldak Öğretmenevi'nde cerrahi ve implant eğitimi verilecek. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ahmet Bülent Katiboğlu tarafından temel cerrahi ve implant konularında 4 saat sürecek teorik ve modeller üzerine uygulamalı eğitim verilecek dedi.