Kdz. Ereğli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Yüksel Tuncer, Merkezde özürlü ve engelli vatandaşlara yönelik ünite açılacağını söyledi.
21 doktorla günde ortalama 500 hastaya baktıklarını belirten Tuncer, özürlü, engelli çok yaşlı hastaların kendi ihtiyaçların karşılayamayan fobisi olan hastaların anestezi altında, hafif sedasyonla tedavi yapmak amacıyla birimi kurmak üzere olduklarını kaydetti.
Engelli, özürlü ve bakıma muhtaç vatandaşlar için birim oluşturma çalışmalarının başladığını belirterek Tuncer, çaresiz kalan bu vatandaşların diş çekimi dahil her türlü sorununu aşacaklarını belirterek Başlattığımız bu çalışma  1-2 ay sürer.  Bu konuda İki hekim kursa gitti, Çok gerekli olan hastaların tedavilerini de burada yapmak istiyoruz. Ünitemizde yapmak istiyoruz. İyi de olacağını düşünüyoruz. Vatandaşların özellikle engelli hastalarla ilgili buranın hastane genel anestezi altında dişleri çekiliyor. Bu çalışma ile hastaya ulaşma şansı yakalarız. Bu tür hastaların yakınları çaresiz kalıyor, hastanemize getirsinler her türlü sorunlarını çözelim dedi.
Hastanede 24 saat doktor bulunduğunu da kaydeden Tuncer, Hastalarımızı her konuda bilgilendiriyoruz. 5-7 mesai dışında hasta bakıyoruz. 24 saat acil doktorumuz var. Dolgu, çekim, köprü aklına gelebilecek her türlü tedavi yapıyoruz. Gönüllü çalışıyor hekimlerimiz. Bunların hepsi konuşulan şeyler. Döner sermayede sıkıntı yok. Ekonomik kayıp sözleşmelerde oluyor. Hekim açısından artıları var. Hasta memnun olduğunu sürece problem yok. Hem çalışanın mutlu, hem hasta memnun kalacak. Başarılı olduğumuzu düşünüyoruz diye konuştu.
Hastanenin B sınıfı bir hastane olduğunu dile getiren Tuncer, şöyle konuştu: Bakanlıklarda hastaneler için kriterler var. A, B, C, D diye sınıflandırılıyor. Bizim B yani önemli bir kriter. Bizim geçen yıla oranla hasta sayımız arttı. Ortalama günlük, 450 hasta gelirken şimdi 550 hasta geliyor. 21 doktor hizmet veriyor bu hastalarımıza. Bizim hastalar merkez Alaplı ve köylerden geliyor. Hasta potansiyeli verilen hizmeti etkili verimli kaliteli çalıştığımız sürece özeldeki hastaların sayısı azalacaktır. Kendi açımızdan bir şey yapamayız Devletimiz çalışma yapıyor. Mevdula sisteminden sosyal güvenlik tanımlaması yapıldı. Bakanlığın tasarrufunda. Biz burada kiradayız. Bir seneden daha fazla 13,5 ayımız var. Hastane taşınırsa, tahminim hastanenin yerleşkesi içersinde yer verip oradan tadilat yapılmalı, oda 1,5 yılı bulur.