Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kutoğlu tarafından ' Dünyada ve Türkiye'de Afet Tahmin Çalışmaları' konulu konferans verildi. 
Karabük İl Acil ve Afet Durum Müdürlüğü tarafından yapılan ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen 'Olası Bir Karabük Depremine Karşı Halkın Bilinçlendirilmesi' konulu konferans düzenlendi. Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi salonunda gerçekleştirilen konferansa, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay ile çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kutoğlu tarafından ' Dünyada ve Türkiye'de Afet Tahmin Çalışmaları' konulu konferans verdi.
Prof. Dr. Kutoğlu, 1950 - 2008 yılları arasında ülke genelindeki 35 bin 471 yerleşim biriminin yüzde 44'ünün en az bir kez afet olayına maruz kaldığını söyledi.