Çaycuma Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürlüğü tarafından Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Afet Bilinci Semineri” düzenledi. Seminer, ilköğretim ve lise dengi okullarda sivil savunma kulüplerinden yaklaşık 250 öğrenciye İl Afet Müdürlüğü Şube Müdürü Sami Göktaş tarafından bilgi verildi. Seminer sonrası Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Ahmet Karayılmaz, yaptığı açıklamada, “İlçemizdeki gençlerimizin sivil savunma anlamında bilgilendirmek, afet bilincini geliştirmek amacıyla sivil savunma kulüplerinden oluşan gençlerimizi yaklaşık 250 gencimizi bilgilendirme toplantısı yaptık. Bunun için yazışmalarda bulunduk. İl Afet Müdürlüğümüzün desteğiyle bizim de gençlik merkezlerimizin ‘İyilik Ağacı Projesi’ kapsamında bu haftayı afet seminerine ayırmıştık. 
Gençlik ve Spor Bakanlığımızın  bu projesinde gençlerimiz herhangi bir doğal afet sonunda, öncesinde ve sonrasında yapması gerekenlerle ilgili bir takım bilgilerde, kazanımlarda bulundular. Onun ötesinde ilimiz bir afet bölgesi. Heyelanlar olsun, çeşitli sel taşkınlar olsun, deprem bölgesi olması sebebiylede bu türlü ailelerinde bilgilenmeleri gerekiyordu. Bunun için de biz 7-24 yaş grubu gençlerimizi bilgilendirmek amacıyla böyle bir toplantı düzenledik” diye konuştu.
Çaycuma Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Ahmet Karayılmaz tarafından, semineri gerçekleştiren Sami Göktaş’a teşekkür plaketi verildi.