Alaplı'da 1998 yılında meydana gelen sel ve heyelanda konutları zarar gören vatandaşlar için yapılan 690 Evler mevkiindeki Afet Konutları'nın 10 yıldır bekleyen çevre tanziminin yapılması için beklenen ödenek çıktı; 13 Mart'ta yapılacak ihalenin ardından Nisan ayında çalışmalara başlanması ve Haziran ayında da çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, 15 blok ve her blokta 10 daireden oluşan 150 dairenin bulunduğu Alaplı Afet Konutları'nın çevre düzenlemesi ve yollarının yapılmadan 2003 yılında hak sahiplerine teslim edildiğini ve yaklaşık 10 yıldır da semt sakinlerinin çevre tanziminin yapılmasını beklediklerini ifade ederek Yetkili makamlarla sürdürdüğümüz girişimler neticesinde proje bedeli 129.000 lira olan Afet Konutları çevre tanzimi için 129.000 lira ödenek çıktı ve 13 Mart 2012 günü Zonguldak İl Özel İdaresi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılacak. İhalenin ardından Nisan ayında çevre tanzimi çalışmalarına başlanmasını ve en geç Haziran ayında da çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından Afet Konutları sakinleri yol ve çevre düzeni sorunundan tamamen kurtulacaklar. Kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca, bu sorunun çözümü için başlattığımız girişimlere destek veren Zonguldak Milletvekillerimiz Sayın Köksal Toptan ve Sayın Ercan Candan'a, Sayın Valimiz Erol Ayyıldız'a ve Zonguldak Afet ve Acil Durum Müdürü Sayın Ahmet Gürgör'e teşekkür ediyorum. dedi.

Belediye Başkanı  Dr. Nevzat Çimenoğlu, Afet Konutları hak sahiplerinin tapularını alabilmeleri için başlatılan çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.