Türk Kızılayı tarafından başlatılan toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi ve afet zararlarını azaltma programı kapsamında Kızılay Derneği tarafından verilen eğitimler devam ediyor. 
Zonguldak Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) il genelinde yaklaşık 300 din görevlilerine verilecek eğitim ilk ayağı başladı.
Proje kapsamında bir açıklama yapan Maden Mühendisi Şükran Uzun Kırömeroğlu, mayıs ayında başlatılan bu projede bugüne kadar, muhtar, öğretmen, toplum destekli polisler ve diğer liderlerin eğitimden geçirildiğini söyleyerek, Proje kapsamında bugün de il genelinde bulunan 300'e yakın din görevlisine bu eğitimi vereceğiz. Vereceğimiz seminer 10 gün sürecek. Bu projenin amacı olası afet zararlarını azaltmak için Kızılay şubeleri aracılığıyla kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak amaçlanmıştır. İlimizde proje kapsamında Mayıs 2012 de merkezde 109 muhtar ve Haziran 2012 de 174 öğretmene seminer verilmiş olup bugünden itibaren de 300 din görevlisine de seminer verilecektir diye konuştu.
10 gün sürecek olan seminerde, Maden Mühendisi Şükran Uzun Kırömeroğlu, toplum liderleri ve toplum katılımı, güvenli yaşam ve Türk Kızılay'ı, Afet ile ilgili terimler, afet yönetimi,  afetlerde toplum liderlerinin rol ve sorumlulukları konularında bilgi verdi.
Maden Yüksek Mühendisi Dr. Ayşe Yavuzdoğan da, din görevlilerinin görev ve sorumlulukları, afetlerde psikolojik yardım ve depremlerin oluşumu konularında bilgi verirken, Kamu Yönetimi Uzmanı Nazmiye Uzun, Yapısal bilinç, yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması, güvenli davranış hareketleri ve ilkeler ile depremde yangın konularında bilgilendirme verdi.
Maden Mühendisi Emine Uzun ise, ilk yardım, selden korunma bilinci, heyelandan korunma bilinci, çığdan korunma bilinci, orman yangınından koruma bilinci konularında katılımcıları bilgilendirdi.