Alaplı Hasanlı köyü Merkez Kalkındırma Derneği ve Zonguldak İl Afet ve Acil Müdahele Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Afete Hazır Aile” adlı eğitim semineri yoğun ilgi gördü. Seminer ile ilgili bilgiler veren Alaplı Hasanlı köyü Merkez Kalkındırma Derneği Başkanı Recep Tufan, ‘Afete Hazır Aile’ adlı proje ile ilgili tüm illerde eğitim seminerlerinin düzenlendiğini söyledi. Seminerde depremden nasıl kurtulur, deprem anında yapılması gerekenler ve deprem sonunda neler yapılması gerektiğine yönelik bilgiler verildiğini belirten Tufan, “Seminerimiz Küçükkaymaz ilköğretim okulunda düzelendi. Seminere katılım olduça yoğun oldu. Seminere konuşmacı olarak Zonguldak İl Afet Acil Müdahele Müdürlüğü Sivil savunma Şube Müdürü Sami Götaş'ın yanı sıra Arama Kurtarma Teknisyenleri, İbrahim Kırnapçı, ve Ercan Yüzlü katıldı. Seminer öncesinde katılımcılar teste tabi tutuldu. Anket doldurdu. Eğitimden önce doldurulan formlar, katılımcılar tarafından eğitimden sonrada doldurularak verilen eğitimin amacına ulaşıp ulaşmadığı değerlendirilmesi için formlar dolduruldu. 
Katılımcılara belge verilecek, seminer sonunda seminerden memnuniyet sorulduğunda umulanın çok üstünde olumlu cevap alınarak kursiyerlerin tamamı eğitimin tekrar verilmesini, zaman olarak en az 8 saat olması gerektiğini ifade ederek çok memnun olduklarını ifade etiler, özellikle eğitime katılanların yüzde 80 ‘nin ev hanımlarından oluştuğu seminer amacına ulaşmıştır. 
Seminere katılanlar oldukça mutlu olduklarını belirttiler. Dernek olarak ayrıca bu tür seminerlere devam edeceğiz. En kısa zamanda ilk yardım eğitimi verilmesi için ilgili birimlerle görüşme yapacağız ve ilk yardım eğitimi verilmesini sağlayacağız” dedi.