Çaycuma Muharremşah Köyü’nde 2004 yılında meydana gelen afette evleri zarar gören 40 hak sahibi için yapılan yeni konutların noter kurası çekildi.

Çaycuma TSO Toplantı Salonu’ndaki kura çekimine; Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Garnizon Komutanı Bayram Kayıkçı, Belediye Başkan Vekili Mustafa Topçu, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, İlçe Tarım Müdürü Özgür Uslubaş ve daire müdürleri katıldı.
Zonguldak Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, konutların 2009 yılında yapımına başlandığını ve 2010 yılında tamamlandığını belirtirken, “40 konutun toplam maliyet bedeli 1 milyon 689 bin TL’dir. Yine afetzedelerimiz için aynı bölgede 2005 yılında 34 konut yapıldı. Bu yıl içerisinde de 20 konut daha inşa edeceğiz. O bölgedeki konut sayımız 194 olacak. Bundan sonra vatandaşlarımıza kazsız afetsiz günler diliyorum” diye konuştu. Güngör, Türkiye genelinde afetlerle ilgili yeni düzenlemeler yapıldığını belirterek, “Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Acil Durum Genel Müdürlüğü kapatıldı. Yerine Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, illerde de Bayındırlık Afet Şubesi ile Sivil Savunma Müdürlükleri kapatılıp, Afet ve Acil Durum Müdürlükleri kurularak afet işleri tek elde toplandı” dedi.
Daha sonra hak sahipleri noter huzurunda kuralarını çekerek evlerini belirledi.