Alaplı'da 6111 Sayılı Kanun ile Getirilen Üniversite Öğrenci Affından yararlanmak için 146 öğrencinin başvuruda bulunduğu bildirildi.
Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Öğretim Görevlisi Nevzat Solmaz, 6111 Sayılı Kanun ile Getirilen Üniversite Öğrenci Affından yararlanmak için okula 146 öğrencinin başvurduğunu söyledi.
Başvuran öğrencilerin intibaklarının yapılacağını belirten Solmaz, Okulumuza 6111 sayılı kanunla ilgili çıkan öğrenci affına 146 öğrencimiz müracaat etti. Bunlardan 3 tanesi daha önce üniversitemizi kazanmış ama kayıt olmamışlar. Bunlar direk kayıt olacaklar, diğer öğrencilerimize ayrıca bir af sınavı yapılmayacak. İntibakları yapılacak, derslerin karşılıkları yapılacak koordinatörlerimiz tarafından, ondan sonra bu öğrenciler ayın 19'u haftası okula gelip kayıt olacaklar. Normal öğrenciler gibi eğitimlerine devam edecekler. Yani devam etmek zorunda oldukları derslere devam edecekler, almadıkları derslere devam edecekler, daha önce alıp da başarılı oldukları derslere devam mecburiyetleri olmayacak bunu yanı sıra kalkan dersler varsa muaf olacaklar, değişen dersler varsa yerine yenileri gelecek dedi.