Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt içi ve dışında başlatılan yardım kampanyasının Zonguldak'ta ilgi gördüğünü ifade eden İl Müftüsü Refik Bulut, Afrika ülkeleri için Zonguldak'tan 325 bin TL'yi aşkın yardım toplandığını belirtti.
Kampanyanın devam ettiğini ifade eden Zonguldak Müftüsü Refik Bulut, Bilindiği üzere basında konu oluyor zaten doğu Afrika ülkelerinde son 60 yılın en büyük kuraklığı yaşanmaktadır. Beş yaşın altında ölen çocuk sayısı da şu ana kadar 30 bine ulaşmıştır. Somali başta olmak üzere Tanzanya, Kenya gibi ülkelerde bu durum yaşanmaktadır.
Bunun için diyanet işleri başkanlığı yurt içti ve dışında kampanya başlatmıştır.
Biz de bu kampanyayı halkımıza anlaktı. Şu ana kadar bir çok yardım aldık,. Şu ana kadar 325 bin TL para toplandı. Daha kampanyamız devam ediyor. İnşallah daha fazla olmasını temenni ediyorum. Gerçekten büyük bir felaket yaşanmaktadır.
Bir annenin gözleri önünde çocuğu ölmüştür. Bütün halkımız bunları izlediler. Orucun gayesi de budur, Oruç aç ve susuz kalmaktan ibaret değildir. Açların ve susuzların gayelerine vakıf olmaktır. Bu kampanyaya olsun ilgi göstermek durumundayız.
Orada açlıktan ölen insanlar varken bizim lüks bir yaşam içerisinde yaşamamız da doğru olmaz diye konuştu.