Düzce'de bir köy ilkokulunda eğitim gören öğrenciler, hazırladıkları duygu dolu mektupları Zeytin Dalı Operasyonu'nda mücadele eden askerlere gönderdi.

Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu Köyü'nde eğitim gören öğrenciler, Türkçe derslerindeki mektup konusunda 'Asker Abilere Mektup Yaz' kampanyası düzenledi. Tüm sınıflara bilgi paylaşımında bulunan öğrenciler, arkadaşlarından Afrin bölgesinde mücadele eden askerlere mektup yazmalarını istedi.

Hazırladıkları ve rengarenk zarfların içine koydukları mektupları köy muhtarına teslim eden öğrenciler, duygularını aktardıkları mektupları fındık poşetlerinin içine koydu. 

Mektupları öğrencilerden teslim alan Uğurlu Köyü Muhtarı İrfan Zobar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin düşüncelerinin kendisini çok etkilediğini söyledi. 

- Çok duygulandım

Muhtar Zobar, öğrencilerin askerlere duygularını iletmek istediğini ifade ederek, "Küçük çocuklarımızın bu çalışmayı yapması çok manidar. Bizi çok duygulandırdı, herkes bir şeyler yolluyor ama bu gerçekten çok önemli. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, onlarla gurur duyuyoruz. Teslim aldığımız mektupları inşallah bölgedeki Türk Silahlı Kuvvetleri yetkililerine ulaştıracağız."  

Zobar, Suriye sınırına gitmek üzere yarın yola çıkacaklarını da sözlerine ekledi.

(AA)