Anadolu Folklor Vakfı, 10-17 Ağustos tarihleri arasında Romanya'nın Galeti şehrinde yapılacak olan Uluslararası Folklor Festivali'ne katılmanın hazırlıklarını yapıyor. Anadolu Folklor Vakfı Başkanı Erdoğan Alkaş, festivalin yanı sıra organizasyon içerisinde uluslar arası halk oyunları yarışması olduğunu da belirterek şöyle konuştu;
"ÇEŞİTLİ YÖRELERİN
OYUNLARINI HAZIRLADIK"
"Festivale toplam 40 kişilik bir ekiple katılım yapacağız. Ekibimizi 18 kız, 18 erkek oluşturuyor. Çeşitli yörelerin halk oyunlarını hazırladık. Romanya'da festivalde çıkaracağımız oyunlar ise şöyle; Zonguldak Kız, Artvin, Karadeniz Kız-Erkek, Aşuk-Maşuk, Azerbaycan oyunlarını oynayacağız. Türkiye festivallerde gerek kültürel tanıtım olarak, gerekse sempati olarak büyük ilgi görüyor. Festivallerde coşkulu ve eğlenceli paylaşımlarda bulunuyoruz."
Vakıf Başkanı Erdoğan Alkaş, yabancı ülkelerde ekip olarak çok ilgi gördüklerini belirterek şöyle konuştu;
"MEMNUN KALANLAR TEKRAR ÇAĞIRIYOR"
"Geçen sene Bulgaristan'a gittik. Bir saat önce oradan yine davet aldık. Bu festival de 1-5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geçen sene bizi çok iyi karşıladılar. Çok memnun kaldılar, biz de onlardan memnun kaldık. Demek orada iyi bir izlenim bıraktık ki, kısa zamanda tekrar bizi davet ettiler."