Kdz.Ereğli'de 22 Ağustos'ta meydana gelen silahlı yaralama olayında firari olan Murat O.'nun kardeşi Orhan O. abisine teslim ol çağrısında bulundu. Kardeş Orhan O., Göktekin ailesi ile hiçbir sorunu olmamasına rağmen abisinin psikolojik sorunlarının bulunduğunu ve aniden değiştiğini söyledi.

22 Ağustos akşamı Ereğli'ye bağlı İnallı Mahallesi'nde meydana gelen olayda Murat O., Mehmet Göktekin'i silahla yaralamış ve daha sonra da kaçmıştı. O günden bu yana aranan Murat O.'nun kardeşi Orhan O. abisine teslim ol çağrısında bulundu. Yaşanan olaydan dolayı son derece üzgün olduğunu dile getiren Orhan O. abisinin Mehmet Göktekin ve diğer aile fertleri ile sorunu olmamasına rağmen yaşanan olayın meydana geldiğini söyledi.

Orhan O. şunları söyledi: "Abim Murat O. uzun zamandır psikolojik tedavi görüyordu. Daha önce de uzun süre cezaevinde yattı. Orada da başka suçlar işledi. Psikolojik sorunlar nedeni ile aniden kişilik değişikliği gösteriyordu. Bu olay da öyle bir zamana geldi. Abimin bu sorunları başına olmadık işler açtı. Göktekin ailesinin fertleri başta olmak üzere özellikle Mehmet Göktekin ile hiçbir sorunu ve problemi yoktu. Ben iftar için pide almaya gittiğimde olay olmuş. Ne olduğunu da anlayamadım. Olayda yaralanan Mehmet Göktekin'i de Zonguldak'ta ziyaret ettim. Allah'a şükürler olsun ki durumu iyiye gidiyor. Olaydan sonra kaçan ve hala firari olan abimin bir an önce adalete teslim olmasını istiyorum."

Söz konusu olayda yaralanan Mehmet Göktekin'in sağlık durumunun iyi olduğu, firari olan Murat O.'nun ise İstanbul'da olduğu öğrenildi.