Kdz.Ereğli'de İzmirlioğlu İlkokulu 3/E sınıfı öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), terör örgütlerine karşı Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerler için hazırladıkları atkı, bere ve eldivenlerden oluşan paketleri Mehmetçiğe gönderdi. Ereğli İzmirlioğlu İlkokulu öğrencileri serbest etkinlik dersi kapsamında öğrenip ördükleri atkı, bere ve eldivenleri öğretmenlerinin ve ailelerinin yardımıyla paketledi.






"İNŞALLAH ATKIYI BEĞENİRSİN"
Paketlere, "Sizlerle gurur duyuyoruz", "Allah sizi korusun", "Mehmetçiği çok seviyoruz", "Sana o atkıyı seni sıcak tutsun diye gördüm inşallah atkıyı beğenirsin", "Vatanımızı koruyan askerlerimize teşekkürler" gibi notlar iliştiren öğrenciler, büyük mutluluk duyduklarını söylediler.



ANTEP'E GÖNDERİLDİ
Öğrenciler tarafından hazırlanan paketler, PTT Ereğli Şubesi'nden Afrin'de görev yapan askerlere ulaştırılmak üzere komuta merkezinin bulunduğu Gaziantep'e gönderildi.

ÖĞRENCİLER HEYECANLANDI
"Abilerimiz üşümesin" adı altında gerçekleştirilen etkinliğe öğrencilerin büyük bir heyecanla katıldığını anlatan öğretmen Şadiye Turan Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamasında, "Öğrencilerimiz serbest etkinlik dersinde örgü örmeyi öğrendiler. Daha sonra bunu bir etkinliğe dönüştürerek Afrin'deki kahraman mehmetçiğimize ulaştırılmak üzere çeşitli ürünler hazırlandı" dedi.



ABİLERİMİZ ÜŞÜMESİN
Okulun 3/E sınıfı öğrencilerinden İlsu Demirer de arkadaşları ile birlikte koliledikleri malzemeleri askerlere ulaştırılacak olmasından dolayı büyük heyecana yaşadıklarını anlatarak, "Güzel bir proje oldu. Örgülerimizi tamamladık arkadaşlarımız ile PTT'ye gelerek asker abilerimize ulaştırılmak üzere teslim ettik. Afrin operasyonundaki asker abilerimiz üşümesin diye yaptık" ifadelerine yer verdi.

SEVGİLERİNİ KİTAPLA GÖSTERDİLER
İzmirlioğlu İlkokulu öğrencileri aynı gün diğer bir etkinliğe de imza attılar. Sevgililer Günü nedeniyle, topladıkları kitapları, sevgilerini göstermek ve mektup arkadaşlığı başlatmak üzere Afyonkarahisar Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğrencilerine gönderdiler. İçinde toplanan 29 kitap bulunan koliyi postaya teslim eden 3/E sınıfı öğrencisi Melek İzmirli de “Sınıf olarak, yürütmüş olduğumuz “Yol Arkadaşım Kitabım” projesinin etkinlikleri kapsamında kitaplarımız elden ele, gönülden gönüle geçsin istiyoruz. Bu anlamlı günde sevgimizi Afyonkarahisar Yıldırım Beyazıt İlkokulu’ndaki arkadaşlarımıza kitap göndermek istedik. Kitap ile birlikte unutulan değerlerimizi de hatırlatmak ve yaşatmak için bugün mektup arkadaşlığı da başlatıyoruz” dedi.