Fidan dağıtımının yapıldığı AVM’ler, şehir meydanları, kuruma ait tesislerin önlerinde halkın yoğun ilgisini gördü. Zonguldak, Bartın ve Karabük il merkezleri ile Ereğli ve Safranbolu ilçelerinde fidan dikimi ve ağaç sevgisinin aşılanması amacıyla “Ağaç Kesme Fidan Dik” sloganıyla ücretsiz olarak fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Zonguldak’ta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çam fidanı dağıtıldı. Yılbaşı gecelerinde süslenen çam ağacının kesilmemesine dikkat çekmek için vatandaşlara 2 bin çam fidanı dağıtımı yapıldı. Esas 67 Burda Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki fidan dağıtımına; Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yarımcısı Gültekin Aksan, Zonguldak Orman İşletme Müdürü Hüseyin Albayrak da katıldı.

Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, yaptığı açıklamada, "Uzun yıllardan beri ülkemizde yılbaşı geleneksel olarak kutlanıyor. Ne yazık ki, çam ağaçları kesilerek bir gelenek olarak süsleniyordu. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtıyoruz ve uygun bir yere dikip sevgiyle büyütmelerini istiyoruz. Yeni yıl fidanlarının vatandaşlarca illegal yollardan temin edilmemesini, orman koruma ekiplerimiz sürekli devriye halinde olduklarını ve denetimlerin yılbaşı gecesine kadar süreceğini belirterek vatandaşlarımızın tatsız bir durumla karşılaşmamaları için isteyenlerin fidan teminlerini fidanlık müdürlüklerimizden yapmalarını istiyoruz. Zaten orman varlığı yönünden ülkemizde orman alanları kısıtlıdır. Bir de bu geceye mahsus olarak çam ağaçlarının kesilmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

 Ayrıca Bartın, Karabük, Safranbolu ve Ereğli de bulunan AVM’lerde İşletme Müdürlerinin de katılımlarıyla vatandaşlara 5 bin adet sedir, karaçam ve göknar fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

 

(Haber Merkezi)