Kdz. Ereğli'de kendini müfettiş olarak tanıtan ve daha sonra da müfettişliğinin sahte olduğu ortaya çıkan Özlem Kural'ın, Ağaoğlu ile de bir bağlantısının olmadığı resmen açıklandı.

Kamuoyuna Film gibi olay başlığıyla duyurduğumuz Sahte müfettiş olayı gündemdeki yerini koruyor.  Kendini Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfettişi olarak tanıtan ve ilçede birçok toplantıya başkanlık yapıp, 4+4+4 sistemiyle ilgili bir dizi karar alıp uygulatan Özlem Kural'ın gerçek müfettiş olmadığının öğrenilmesinin ardından patlayan skandalın boyutları netleşiyor. Özlem Kural'ın bu dönem içinde pilot okul olarak seçtiği ve restorasyonunu başlattığı Turgut Reis İlköğretim okuluna yapılan harcamaların kaynağının da  Sosyal Sorumluluk Çerçevesinde Ağaoğlu'nun üstlendiğini açıkladığı iddia edilmişti.  Haberi yayımlamadan önce başvurduğumuz Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan sözlü olarak aldığımız  'biz de böyle bir isim yok' açıklamasının ardından aynı şirketten bu kez yazılı açıklama geldi. Seda Kara ismiyle Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun gazetemize yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Merhaba;

Okullara vakıf aracılığıyla destek oluyoruz direk olarak şahıs yollamıyoruz, ayrıca bahsettiğiniz isim ile şirketimizin ilgisi yoktur.

Bilindiği gibi, bir süredir Kdz. Ereğli'de Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun adı dolaşıyor ve ilçeye yüzme havuzu yaptıracağı da müjdeleniyordu. Ağaoğlu'nun gazetemize yaptığı bu açıklamasının ardından, bu tür haberlerin de doğru olmadığı olduğu ortaya çıkmış oldu.