Ünlü yazar Cezmi Ersöz, önceki gün Zonguldak'ta sevenleriyle bir araya geldi.
"Derinliğine Kimse Sevgili Olamadı" isimli son kitabının imza günü için gelen Cezmi Ersöz, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali'nde okurlarıyla buluştu.
İmza öncesinde aşk ve mizah temaları üzerine konuşan yazar Ersöz, bu arada son dalga Ergenekon operasyonunu da eleştirdi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan ile paralel görüşleri savunmadığını belirten Ersöz, buna rağmen Saylan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterip, "Ağar sorgulansın, Saylan değil" dedi.
Ünlü yazar Ersöz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Susurluk rezaletinin başkahramanı sevgili politikacımız Mehmet Ağar, aradan geçen yıllara rağmen hala sorgulanmış değil. Fakat cumhuriyet mitinglerinde darbeye karşı olduğunu avazı çıktığı kadar haykıran ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ın gözaltına alınmaya çalışılması büyük bir utanç kaynağı. Ayrıca Türkan Hanım, kanser hastalığıyla pençeleşiyor. Buna rağmen evine girilip, böylesine hakaret unsuru taşıyan hareketlerde bulunmak nasıl bir ahlak ve adalet anlayışıdır, anlayamadım. Fakat bu dalgalar, mutlaka ters yöne dönecek. Bunca yapılan adaletsizliğin hesabı mutlaka sorulacak."
Kentimizdeki kitapseverler, daha önceki gelişlerinden tanıdıkları Cezmi Ersöz'ün imza gününe yoğun ilgi gösterirken, ileride imza günlerinde yine buluşmayı dilediler.