AKP Ormanlı Belde Başkanı  Mehmet Erdoğdu’dan Belediye Başkanı Yaşar Sever’in açıklamalarına yanıt geldi.

 

AKP’li Erdoğdu, 29 Mart 2009 Yerel Genel Seçimlerinde AKP’den aday gösterilmeyince CHP’ye giden ve seçimi de kazanan Yaşar Sever’e “Başkanım, seçimler geçeli yaklaşık 15 ay oldu ama, maalesef sen hala seçimlerle meşgulsün. Diğer belediye başkanları, gazete sütunlarını yapmış oldukları icraatlarla dolduruyor. Yörelerine has festivallerle gündemdeler ama sen, hala yok AK Parti beni oyaladı, yok şu, yok bu. Sayın başkan siz CHP ile flört halinde idiniz ve Ormanlı halkı da bunu çok iyi biliyordu. Madem Ormanlı halkı size isterseniz bağımsız aday olun dedi,  neden o zaman CHP’den aday oldunuz da bağımsız aday olmadınız” sözleriyle seslendi.

 

Erdoğdu yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

 

Sayın başkan, belediye meclis üyelerimizle makamında seçimlerden 1 hafta sonra, Ormanlı menfaatine atacağın her adımda yanında olacağımızı, her türlü desteği vereceğimizi tebliğ ettik. Yanlış yapılanları da halkla paylaşacağımızı da özellikle belirttik.

 

Sayın Fazlı Erdoğan, kapalı spor salonu yapımı ile ilgili size destek vereceğini söylediği halde, partimiz milletvekillerine karşı söylemleriniz hala devam etmekte ve sen bir şey yapmamaktasın.

 

AK Partili siyasetçilerle anlaşamadığınızı defalarca beyan ettiniz, ama CHP ile de anlaşamıyorsunuz. Siz kimin iyi siyasetçi olduğunu bilmektesiniz, ancak girdiğiniz otobanda gişelere kadar devam etmeniz gerektiğinin de farkındasınız. Bunu da biz biliyoruz, yüksek sesle söylemeseniz de.

 

Pazaryeri ile ilgili talep görmediğine dair sıkıntılarınızı hep dile getiriyorsunuz. Siyasi kariyerini tamamlamış, misyonu olmayan insanların direktifleri ile hareket eder, meclis üyelerinle konuyu masaya yatırmazsanız olacağı budur. Sizden bu yanlışlardan dönmenizi Ormanlı halkı adına rica ediyorum.

 

İtfaiyenin mazot parası yokken, makam arcı kazandırdım diyorsunuz. Hatırlatmakda fayda var, siz o zaman AK Parti belediye başkanı idiniz. 2009 yerel seçimlerinde Ormanlıya gelen Sayın Halil Posbıyık, arabadan inerken “ayağım çamur oldu, Yaşar Sever’e oy verin, size asfalt yapacağım. Çünkü bu işler adam gibi adamların işidir” dediniz. Halil bey, o adam gibi adam nerde kaldı. Ayrıca Sayın Posbıyık, burada o adam gibi adam dediğiniz ne istiyor biliyor musunuz? CHP’li meclis üyesini istifasını! Tamam aile içi mesele karışılmaz. Ama “müjde” diyerek de söylenilmez ki!

 

Karayollarından gelen 4000 m² kilit parke sayın Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan’ın takibi ile beldemize belediye ile karakol arası yol için verilmiştir. Ama kilit parke belediye başkanı tarafından o yola değil, merkezin mevcut betonunu kırdırıp oraya kullanmıştır.

 

Sayın Yaşar Sever,  seçimleri kaybeden biziz. Sizin ağlama şansınız yok. Konuşmalarınızla değil, icraatlarınızla gündem oluşturun. Dere yatakları, altyapı ve diğer sorunları sadece sizi değil hepimizi ilgilendiriyor. Gelin Ormanlı için el ele verelim, düşelim Ankara yoluna. Biz tavrımızı hep ortaya koyduk, gerek milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanlarımız ile makamında seni ziyaret ettik ve niyetimizin halis olduğunu Ormanlı derdimiz olduğunu belirttik. AK Parti anlayışı budur. Merkezinde insan ve insana hizmet vardır. Sen ben değil, biz anlayışı ile neler yapabiliriz onun istişaresini yaptık.