Zonguldak'ta 14 Aralık'taki yağışlarla yükselen derelerin limana doldurduğu çöplerin halen temizlenmemesi balıkçıları zor durumda bıraktı. Çekek ve ağlarının çöplerin arasında kaybolduğunu belirten balıkçılar, "Ağlarımızdan balık yerine çöp çıkıyor" diye tepki gösterdi.
28 yıllık balıkçı Saffet Çelik, kentin bütün lağımlarının limana aktığını iddia ederek, "Şehirdeki bütün atıklar limana akıyor. Ben Türkiye'de -bir kaç yer dışında- limana atık su akıtılan şehir görmedim. Biz kendi imkânlarımızla temizlemeye çalışıyoruz. Böyle giderse bütün balıkçılar sarılık hastası olacak. Ağlarımız hep çöple doldu, balık tutamıyoruz. Cam, pet şişeler, bidonlar, çırpılar ve akla hayale gelmeyen ev eşyaları limanda yüzüyor. Birilerinin akşamları içtiği şişeler de burada. Ağlardan balık yerine çöp tutuyoruz" dedi.
Balıkçı Bülent Küçük de, çocukluğundan bu yana yaşanan sorunun son 10 yıldır daha da arttığını dile getirdi. Küçük, "Eskiden hiç değilse kayık tutulur, temizlik görevlileri limanda kayıklarla sıklıkla çöpleri temizlerdi. Şimdi o da yok. Liman 10 gündür çöple dolu" şeklinde konuştu. Karadeniz manzarasını izlemeye gelen vatandaşlar ise, dereye çöp atılmaması ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait olduğu belirtilen limanın hangi kurum tarafından temizleneceğinin netlik kazanmasını istedi.