Kdz.Ereğli Akarca Mahallesi Mehmet Çelikel Caddesi üzerinde önceki gün sabah saat 05.30 sıralarında meydana gelen olayda B.Ş. göğsünde ağrı olması sebebiyle 5 adet Muskozan ve 1 adet Kongest isimli ilaçlardan içtiğini amacının intihar etmek olmadığını iddia etmesi üzerine, B.Ş.'nin hayati tehlikesinin olmadığına dair doktor raporu alınarak olayla ilgili tahkikata başlandığı açıklandı.

 

İTTİ ŞİKAYET ETTİ

 

Kdz.Ereğli Bağlık Mahallesi Hatip Sokak üzerinde İ.C., alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan bir şahsın B.K.'nin ikametinde kaldığını öğrendiğini, B.K.'nin borcu bulunan şahsın evinde olmadığını söylediğini, ısrar etmesi neticesinde B.K.'nin kendisini iterek dudağından yaralanmasına sebebiyet verdiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Polisler İ.C.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığına dair doktor raporu alırken B.K.'yi yakaladılar. B.K.'nin ifadesinin ardından serbest kaldığı öğrenildi.

 

FENA DOLANDIRILDI!..

 Devrek'de meydana gelen olay Türk filmlerini aratmadı. Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden gönderilen vukuat bülteninde yeralan haber Devrek'de meydana geldi. Devrek Yeni Mahalle Vedat Ali Özkan caddesi üzerindeki olay şu şekilde yaşandı: Müşteki M.A., B.Ç. isimli şüpheliyle bir ay önce oto alım satımı neticesinde tanıştığını,  Burhanın kendisine Bolu İli Mengen ilçesinde yaşayan isminin S. olduğunu söylediği akrabası olduğunu ve kendisini onunla evlendirmek istediğini söylediğini, kendisinin de yaklaşık 10 gün önce Songül'le buluşarak tanıştığını ve evlenmeyi kabul ettiğini, 01.08.2012 günü eniştesi müştekiyi de alarak Mengen ilçesine gittiklerini, S.'e ait olduğu iddia edilen ikamette yeğeni, abisi, kardeşi ve yengesinin bulunduğunu, şüphelilerle tanıştıktan sonra birlikte Devrek ilçesine gelerek bir kuyumcu dükkânından toplam değeri 16.700 TL olan 5 adet altın bilezik, 1 adet takı seti ve çeşitli ziynet eşyaları aldıklarını, akabindeyse S.'ye 1200 TL para verdiğini ve 200 TL tutarında elbise alarak bir lokantaya yemek yemeye gittiklerini, S.'nin ve yengesinin elbise almaya gidiyoruz diyerek altınları da alıp yanlarından ayrıldığını, kardeşleriyle birlikte çay içtikleri esnada kardeşlerinden birinin kontör, öbürünün de hesabı ödemek için yanlarından ayrıldığını, beklemelerine rağmen kimsenin gelmediğini iddia ve şikâyet etmiş, Müşteki Ö.B. ise S. isimli şahsın kendisin yoldan kaldırıma çektiği esnada cebindeki 1600 TL parayı çalmış olabileceğini iddia etti.

 

EŞİ DARP ETTİ

Alaplı Belediye Çay Bahçesi dolgu alanı civarında yaşanan mala zarar verme, kasten yaralama, rahatsız etme olayında E.Ö., eşi müştekiyle aynı yerde çalışan K.C.'nin kendisini rahatsız ettiğini, bu olayı eşine anlatması üzerine eşinin kendisine K.C.'ye randevu vermesini istediğini, K.C.'nin söylediği yere gelmesi üzerine eşinin K.C.'yi darp etmeye başladığını, K.C.'nin 67 SD 6569 plaka sayılı araçla binerek kaçmaya başlaması üzerine ise eşinin araca taş atarak ön camını kırdığını, olay esnasında K.C.'nin kardeşi müştekiye elle darp ettiğini iddia ve şikâyet etmesi üzerine, şahısların hayati tehlikelerinin bulunmadığına dair doktor raporları alınırken olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

 

BABASINI ARIYOR

Zonguldak Üçköy Köyünde 02.08.2012 günü saat: 14.30 sıralarında Kozlu Merkez Jandarma Karakol Komutanlığına müracaat eden K. A. isimli şahıs babası olan B. A. isimli şahsın 01.08.2012 günü saat 14.00 sıralarında yaya olarak Yahma köyüne gideceğini söyleyip evden ayrıldığını ve kendisine bir daha ulaşamadıklarını beyan söyledi.. Şahsın bulunması için Zonguldak İl Afet Müdürlüğü tarafından yapılan arama faaliyetlerinde herhangi bir iz ve emare rastlanılmazken olayın yerel basın tarafından da takip edildiği Cumhuriyet Savcısının talimatı ile de tahkikatın sürdüğü açıklandı.

 

SERBEST KALDI

Alaplı Musabeyli Köyünde meydana gelen olayda 1 kişi yaralandı. Alınan bilgilere göre söz konusu yerde önceki gün sabah saat 09.00 sıralarında K. C. isimli şahıs eşi olan H. C. isimli şahsı yumruk vurmak suretiyle darp etti. Şahıs Alaplı Devlet Hastanesinde yapılan tedavisine müteakip taburcu edilirken Cumhuriyet Savcısının talimatı ile K.C. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

 

 

DEVREK'TE KAZA

Devrek'de meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Devrek Gürbüzler Köyünde saat 14.00 sıralarında H.D. isimli şahıs sevk ve idaresindeki aracı ile Mengen istikametinden Devrek ilçesi istikametine doğru seyir halindeyken aracın sağ ön lastiğinin patlaması nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybederek gidiş istikametine göre yolun sağ tarafındaki isnat duvarına çarpması sonucu kaza meydana geldi. Kazada araçta yolcu olarak bulunan V. D. isimli şahıs hafif şekilde yaralandı. Şahıs Devrek Devlet Hastanesinde yapılan tedavisine müteakip taburcu edilirken Cumhuriyet Savcısının talimatı ile H.D.'nin ifadesinin alınmasının ardından da serbest bırakıldı.

 

ELİNDE PATLADI

Devrek Karacaören Köyünde önceki gün saat 15.00 sıralarında E.D. isimli şahıs torpil diye tabir edilen patlayıcı maddeyi eğlence maksadıyla patlatmak isterken elinde patlatması sonucu yaralandı. Şahıs Devrek Devlet Hastanesinde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenilirken Cumhuriyet Savcısının talimatı ile olay ile ilgili de tahkikat başlatıldı.

 

SİLAHLA YARALANDI

Devrek'de meydana gelen silahlı yaralanma olayında 1 kişi yaralandı. Devrek Mahmutoğlu Köyünde saat 17.00 sıralarında S. B. isimli şahıs kendisine ait tarlasında, yabani hayvanlara karşı korunmak amacıyla yanında götürmüş olduğu av tüfeğini, dinlenirken arkasında bulunan kaya parçasına dayadığı esnada, av tüfeğinin kayarak düşmesi esnasında silahın ateş alması sonucu sırtına bir adet saçma isabet etti. Şahıs Devrek Devlet Hastanesinde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

 

 

HAYVANI ÇALINDI

Devrek'de bir kişinin büyükbaş hayvanı çalındı. Devrek Veli Beyler Köyünde önceki gün saat 15.00 sıralarında Ş. U. isimli şahıs ahırından kimliği belirsiz kişi yâda kişilerce bir adet büyükbaş hayvanının (Tr 67 8283 kulak numaralı) çalındığını beyan etti. Yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde, ahırın zincirle kilitli olan kapısının zincirin kırılması sonucu açılarak içeri girildiği tespit edildi. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanıldı.

  

TORUN VURDU…

Çaycuma'ya bağlı Perşembe Beldesi'nde alkolün de etkisi ile bir evi rahatsız eden kişi canından oldu. Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden gönderilen vukuat bülteninde yeralan olay şu şekilde: Perşembe Beldesinde; 02.08.2012 günü saat:05.00 sıralarında Hacıkadı Mahallesinden K. A. isimli şahıs alkollü bir şekilde, R. A. isimli şahsın evinin önüne gelerek, alkolün etkisiyle yüksek sesle hakaretlerde ve tehditlerde bulunduğu, bunu duyan R. A.'nın ve evdekilerin evden aşağı inerek, K, A,'yı uyarmaya çalıştığı, bu esnada K. A.'nın, R. A.'ya iki defa yumruk attığı, bu duruma sinirlenen torun R. A. isimli şahıs eline geçirmiş olduğu ahşap sopa ile K. A.'yı darp ettiği, bu esnada K. A.'nın yere düştüğü, bunun üzerine olay yerinde bulunanların tekrar evlerine çıktığı, fakat bir süre sonra K. A.'nın yerden kalkarak, tekrar hakaretlerine ve tehditlerine devam ettiği ve ayrıca R. A.'ya ait evi taşlamaya başladığı, bu duruma sinirlenen torun R. A.'nın evde bulunan av tüfeğine 1 adet fişek koyarak tekrar evden aşağı indiği ve aşağı indikten sonra elinde bulunan av tüfeğini K, A.'ya doğrultarak bir el ateş etmek suretiyle K, A,'yı olay yerinde öldürmüştür. Maktul otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiş olup, olayda kullanılan 1 adet ruhsatsız ve markasız 16 cal. tek kırma av tüfeği ile 1 adet jet marka 16 cab. boş kartuş ve 1 adet sopaya el konulmuş olup, C.Savcısının talimatı ile şüpheli (torun) R. A. isimli şahıs ifadesi alınmasını müteakip tutuklanarak Beycuma Cezaevine konulmuştur.

 

SİLAH ÇEKTİ

Kilimli Atatürk Caddesi üzerinde yeralan bir kahvehanede yaşanan olayda H.Ç., ismini bilmediği bir kıraathanede oturduğu esnada aralarında eski bir darp olayı yüzünden husumet bulunan H.İ.Ö.'nün yanına gelerek üzerindeki silahı çıkardığını, ağzına bir adet fişek verdiğini fakat ateş etmediğini akabindeyse hızla olay yerinden kaçtığını iddia ve şikâyet etmesi üzerine, firar eden H.İ.Ö.'nin arandığı belirtildi.

 

DENGESİNİ KAYBETTİ!..

Kozlu Merkez Mahallesi Selin Sokak üzerinde E.D., psikolojik rahatsızlığı neticesinde krize girerek ikametindeki kapı ve balkon camlarına vurarak her iki kolundan da yaralandığını, akabindeyse evden ayrılarak arkadaşı mağdurun yanına gittiğini, arkadaşı mağdurun kendisine yardım etmek isterken dengesini kaybedip alnını duvara vurduğunu iddia etmesi üzerine, E.D. ve R.Y.'nin hayati tehlikelerinin bulunmadığına dair doktor raporları alınarak olayla ilgili tahkikata başlanıldığı açıklandı.

 

KONTROL AMAÇLI GİTTİLER

Kozlu Merkez Mahallesi eski Ereğli yolu caddesi üzerinde L.C., eşi M.C. ile birlikte ikamet ettikleri evi böceklere karşı ilaçlayarak annesine ait ikamete gittiklerini, kendilerinin de yaklaşık iki saat sonra gelerek evde temizlik yaptığını, bu esnada yüzlerinde kaşıntı ve yanma hissi oluşunca kontrol amaçlı olarak hastaneye gittiklerini iddia ve şikâyet etmesi üzerine, şahısların hayati tehlikelerinin bulunmadığına dair doktor raporları alındı.

 

KABLOLAR ÇALINDI

Zonguldak Asma Mahallesi Fabrika Sokak Soma Holding Kömür İşletmelerinde hırsızlık olayı yaşandı. V.R.T, şef olarak görev yaptığı kömür işletmesi bahçesinden tahmini değeri 5 bin TL tutarındaki 40 metre artikron elektrik kablosunun çalındığını iddia ederek şikayetçi oldu. Polis hırsızlık olayını yaptığı iddia edilen kişi ya da kişileri ise arıyor.

 

SABAHIN 6'SINDA TAŞLADI

Zonguldak Mithatpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi eski tekel bayisi önünde saat 06.00 sıralarında meydana gelen olayda M.T., daha önce tanımadığı E.B.'nin cadde üzerinde park halinde bulunan kendisine ait 50 DP 901 plaka sayılı aracına sebepsiz yere taş ve kiremit parçası attığını iddia ederek şikayetçi oldu. E.B. kendisini polislerden kaçmak için çatıya çıktığını akabindeyse polislere taş attığını, attığı taşların şüpheliye ait araca geldiğini belirtirken E.B. polisler tarafından gözaltına alındı. Olay ile ilgili soruşturma ise sürüyor.