Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, yaptığı açıklamasında, Bağlık Mahallesi'nde yavru köpeğin başını su güğümüne sıkıştırdığını bildirmesi üzerine olay yerine ekip yönlendirdiklerini söyledi.

 

SU GÜĞÜMÜNE SIKIŞTI

Su güğümünün içerisine kuş yumurtalarını almak için soktuğunu tahmin ettikleri köpeği kısa sürede kurtardıklarını anlatan Ateş, "Ekiplerimiz ilk olarak da korkan ve susuz kalan yavru köpeği su verdiler. Kuş yumurtları da dikkatli bir şekilde yerine konulmuştur" dedi.

GÖZLERİ DAHİ AÇILMAMIŞ

Ateş, Bağlı Mahallesi'nde çalılar arasındaki kayalık bölüme düştüğü tahmin edilen iki yavru köpeğin ise itfaiye ekiplerinin yaklaşık 20 dakika süren çalışması ile çıkarıldığını belirterek, "Gözlerini dahi açmamış olan yavru köpekler annelerinin rahatlıkla ulaşabileceği bir alana sağlıklı bir şekilde bırakılmıştır" ifadelerine yer verdi. Öte yandan her iki kurtarma çalışmaları da cep telefonu ile görüntülendi.

 

AĞITLARI DAMGA VURDU

İki yavrunun kayalıklardan kurtarılma anında ise yaşlı bir kadının ağıtları damga vurdu. İtfaiye ekibinin çalılar arasına girdiğini gören yaşlı kadın, "Ah yavrum bende geleyim kurtarmaya" dediği yine itfaiye erinin köpekleri aldıktan sonra ise, "Alın gelin buraya. Anam, Allah'ım böyle birşey olamaz. Ah yavrum benim, siz oraya nasıl düştünüz?" diye bağırdığı görülüyor.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)