20. Yılını kutlayan Metal-Koop'un yeni yönetimi bu zamana kadar görev yapan isimlere düzenlediği iftar yemeğinde teşekkür plaketi vererek onurlandırdı.

Sınırlı Sorumlu Metal İşçileri Kooperatifi (METAL-KOOP) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde 20. yılına giren kooperatifin kuruluşundan bugüne emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Erdal Özdemir başkanlığında oluşan yeni Metal-Koop yönetimi, Büyük Ereğli Anadolu Otel'de, kooperatifin kuruluşundan bugüne yönetimlerinde görev alan başkan ve yöneticilerini, eşleri ile birlikte iftar yemeğinde buluşturdu. Metal-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, iftarın ardından yaptığı konuşmada, göreve gelmelerinin ardından ilk düşüncelerinin, geçmişte görev yapmış yöneticilerle bir araya gelmek olduğunu söyledi.

ONURE ETMEK İSTEDİK

Ramazan ayını da fırsat bilerek böyle bir iftar yemeğinde bir araya gelmeyi uygun gördüklerini belirten Özdemir, şöyle dedi: Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Geçmişini Bilmeyen, Geleceğini göremez' sözünden de yola çıkarak, büyük zorluklarla kurulan kooperatifimizin o günlerinden bugünlere gelene kadar emeği geçenlerle bir arada olmak ve onları bir plaketle de olsa onure etmek istedik. Bunu da Ramazan ayında yapmayı uygun gördük. Çünkü, Ramazanlar, aynı zamanda kırgınlık ve dargınlıkların sona erdiği dönemlerdir. Bu anlayıştan hareketle, iftar yemeğinde bir araya getirdiğimiz arkadaşlarımızın arasında 'varsa' kırgınlıkların bertaraf edilmesini arzu ettik. Burada görüyorum ki çok doğru bir karar vermişiz. Üstlendiğimiz görevin zorluğunun bilinciyle, önceki dönemde görev yapmış büyüklerimiz ve arkadaşlarımızdan aldığımız bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. İftarımıza katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 ZORLU ŞARTLARDA KURULDU

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş da, yaptığı konuşmada, Metal-Koop'un dönemin zor şartlarında kurulduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: 1992'de kurulan ve geçtiğimiz aylarda genel kurulunu yaptığımız Metal Koop'un 20 yılını doldurmanın gururunu yaşıyoruz. Metal-Koop'un nasıl kurulduğunu iyi hatırlıyorum. Dönemin yöneticileri, Erdemir içinde çalışanları kooperatife üye yapmak için yoğun çalışma içine girmişlerdi. Ekmek arası peynir ve zeytin yiyerek kooperatifi bu noktalara getiren ağabeylerimiz oldu. Büyük mücadeleler verdiler. Metal-Koop, aynı zamanda Türk Metal Sendikası bünyesindeki 32 şube içinde kurulu tek kooperatiftir. Bu konumuyla da Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulu'nda her zaman örnek gösterilip, gurur ve iftiharla bahsedilen bir kuruluştur. Kooperatifin kurulmasında emeğe geçenler ile böylesine anlamlı yemeği düzenleyip ahde vefa gösteren Metal-Koop yönetimine teşekkür ediyorum.

PLAKETLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Odabaş, Özdemir ve yönetim kurulu üyelerince, aralarında kooperatifin kurucu başkanlığını yapan Hüseyin Hasdemir, önceki başkanlar Mehmet Aslan, Beytullah Öztaş, İsmail Hakkı Erdoğan, Turgay Karagüzel olmak üzere, yönetimlerde görev alan sendikamız eski şube başkanlarından İlhami Erdoğ, Hasan Can, Muharrem Can, Şaban Kesikbaş, Dursun Kumaş, Erol Doğan, Arslan Yılmaz, Cemil Şahin, Mustafa Onay, İlhami Albayrak, Metin Kızılkuş, Murat Özoğlu, Recep Çetin, İhsan Şahin, Mustafa Dursun, Savaş Çil, Ali Sinan Komşucu, Ayhan Atay, Şükrü Yüksel, Neşet Ercan, Ali Cihan ve denetim kurullarında yer alan İbrahim Gök, Selim Beşevli, Mustafa Gülçiçek, Yüksel Karadağ, Aziz Boy, Selim Cebecioğlu, A. Cemil Özaydın, Ali Utku, Naci Baysan, Bayram Taş, Ayhan Yılmaz, Suat Dinler, İhsan Özcan, Abdurrahman Tünel, Kemal Uslucuk ile Bahattin Şenay'a plaketleri takdim edildi.

Türk Metal Sendikası Şube Sekreteri Metin Ercan, Mali Sekreteri Sedat Taşdelen'in de katıldığı etkinlikte birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.