Önder Gazetesi’ne merhaba. Mazeretim dolayısıyla gazetenizi birkaç gündür takip edemedim ama şimdi geriye dönük gazetelerimi okurken yine sizin okurlarınızdan Güler Önder'in sahilimizle ilgili bir yazısı  ilgimi çekti ve  ben de  bu konuyla ilgili duyarlılığımı dikkate alıp yayınlayacağınızı umarak ifade etmek istedim. 

 

Evet okurunuz Güler Önder her zamanki gibi bu konuda da duyarlılığını ve hassasiyetini yine yüzlerce kişinin de düşünüp dile getiremediklerini en anlatılabilir dille ifade etmiş. Bizler sahil yoluna elbette alış-verişe gitmiyoruz. Ama Ereğli'mizin güzel manzarasına eşlik eden, o manzaraya renk cümbüşüyle renk katan el emekçilerimizle bir-iki hoş sohbet, bir-iki alış-veriş, o renklilik, o cıvıl cıvıl ahenk bir anda yok edilemez. 

  

Az önce de ifade ettiğim gibi sahile alış-verişe gitmiyoruz ama gitmişken belki ihtiyacımız olduğundan, belki o ahenge dayanamadığımızdan, ve belki de o emeğe katkımız olabilsin diye yaptığımız o bir-iki alış-veriş bizim duygularımızı okşarken, emekçileri de elbette mutlu ediyor. Hiç kimse takı v.s. alalım diye onlara bugün reva gördüğünüz (ama onların orada kazançlarının sahildeki gibi olamayacağını düşünebildiğiniz halde) o yere taşımanız:

  

1-)  Onları kazanamadıklarından dolayı mutsuz etmek,

2-)  Sahilimizin bu güzelliklerden, bu renklilikten mahrum etmek,

3-)  Bizlerin sahil gezintimizde o renk cümbüşüne dayanamayıp bize düşen payından sevdiklerimize de sunarak, günümüze kattığımız o çocukça sevinçten mahrum etmek gibi olumsuzluklardan ve mutsuzluklardan başka sizlerin dışında hiç kimseyi memnun etmez.

 

Şimdi Ereğli'miz için, Ereğli'mizde yaşayan herkes için doğru bildiğini savunmaktan vazgeçmeyeceğine inandığımız okurunuz Güler Önder'in yazısını lütfen dikkate almanızı, ve bize renkli sahilimizi o renklilikte emekçilerimizle birlikte hissettiğimiz mutluluğumuzu geri vermenizi, bu hususta gereğinin sezon bitmeden yapılmasını okuyucunuz Güler Önder'in destekçisi olarak rica ediyoruz.

 

                                           Cansu Özgür