Zonguldak 2.Ahi Kültür Şen liği Kutlama Haftası kapsamında,  Valilik binası önünde kutlama programı düzenlendi. Etkinliğe; Vali Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Türk Ocakları Başkanı Erol Şeref, Türkiye İş-Kur Müdürü Cemal Yiğit, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir ve öğrenciler katıldı. Kutlama programında, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkar Odaları yönetici ve üyelerinin oluşturduğu Şed Kuşatma Ekibi bir gösteri sundu. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu'da yaşayan halkın, sanat, ticaret ve ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarındaki çalışma hayatının anlatıldığı bir mizansen sergilendi. Katılımcılar, ustanın yanında işe başlayan bir çırağın, çalışma evrelerinden sonra peştamal takma törenini ilgiyle izledi.
Tören sonunda Şed Kuşatma Ekibi, Vali Erdal Ata, Belediye Başkanı İsmail Eşref, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun'a peştamal armağan ederken, Coşkun peştamalı beline sararak geleneği sürdürdü.

AHİLERDEN VALİ ZİYARETİ
Kutlama programının ardından Kırıkkale Şed Kuşanma Ekibi, Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Ata, hafta ile ilgili şunları kaydetti:
"Ahilik Haftası, Selçuklular döneminde yaşayan esnafların, o zamanlardaki kültürlerini aktarmak açısından kutlanan önemli bir haftadır. Unutulmaya yüz tutmuş bu geleneğin, çalışan ve çıraklarca anlaşılıp uygulanması gerekiyor. Bu etkinliğin Zonguldak'ta yürütülmesinden son derece memnunuz. Sunumları için Kırıkkale Şed Kuşanma Ekibi'ne teşekkür ediyorum.
Konuşmanın ardından karşılıklı hediyeler verildi. Hediyeler arasında bakır tepsi üzerine portesi olan hediyeyi alan Vali Erdal Ata çok mutlu oldu.